Apple program besplatne zamene tastature na Macbook i Macbook Pro

Apple je danas objavio novi program za zamenu Macbook i Macbook Pro tastatura koje se ponašaju „neobično“. Neki od „simptoma“ koji su pojedini Mac korisnici iskusili su neočekivano ponavljanje slova i karaktera, delimično ili potpuno nemogućnost odgovora na zadate komande.  Apple-ov program zamene tastature je nastao na međunarodnom nivou kao odgovor na potrebe Mac zajednice koja je iskusila određene  probleme sa novijim Mac modelima.

Svi korisnici u Srbiji koji su imali probleme sa tastaturom na sledećim uređajima mogu se prijaviti putem [email protected] i potom odneti svoj MacBook/MacbBook Pro u Macolin servis centar na proveru:

  • MacBook (Retina, 12-­inch, rane 2015. godine)
  • MacBook (Retina, 12­-inch, rane 2016. godine)
  • MacBook (Retina, 12-­inch, 2017. godine)
  • MacBook Pro (13­-inch, 2016. godine, Two Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2017. godine , Two Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2016. godine , Four Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2017. godine, Four Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (15-­inch, 2016. godine)
  • MacBook Pro (15-­inch, 2017. godine)

Nakon provere tastature i modela računara, tastaturu možete zameniti besplatno. U zavisnosti od kvara, zamena može uključivati zamenu jedne ili više tipke, do zamene celokupne tastature.

U nastavku teksta vam dajemo nekoliko saveta šta da očekujete ako do sada niste koristili Appleov program zamene:

– Ako ste pokušali tastaturu da popravite sami i oštetili tipke, i dalje možete se kvalifikovati za besplatni program zamene. Takođe, ako vaš uređaj (MacBook/Pro) ima spoljno fizičko oštećenje koje nije povezano sa tastaturom – i dalje možete zameniti tipke/ ili po potrebi i celu tastaturu.

– Za očekivati, ako tastatura vašeg uređaja ima oštećenje od tečnosti (na primer – prosuli ste sok od borovnice i tastatura vam ne radi) ne kvalifikujete se za besplatan program zamene.

– Ako tastatura ne prepoznaje tipku, ili se tipka ponaša čudno i „lepljivo“, čak i u slučaju da vam tipka nedostaje, Apple je dao instrukcije ovlašćenim servisima poput Macole da očiste i po potrebi zamene tipke.

– Tipke su dostupne za engleske tastature u ANSI i ISO profilima, pored kojih mogu se naći i britanski, francuski, nemački, danski, italijanski, spanski, svedski, kineski i japanski karakteri.

– Ako se karakteri ponavljaju/ili prethodna zamena tipki nije bila efektivna, Apple će zameniti celu tastaturu (uključujući i trackpad i zvučnike)

– Imajte strpljenja. Iako se Macolin tim trudi naporno da što pre pogleda i zameni tastaturu vašeg računara, okvirno vremenski period čekanja za delove od Apple-a je 5-7 radnih dana. O statusu vašeg uređaja i procesu se uvek možete raspitati putem mejla, ili putem telefona.

Nadja Breton

Ostavite odgovor