Program Zamene Baterija za MacBook Pro (15-inča)

Apple je procenio da se u ograničenoj seriji MacBook Pro laptopa starije generacije, baterija može pregrejati i predstavljati rizik za bezbednost. Računari u pitanju su proizvedeni između Septembra 2015 i Februara 2017 godine, a da li Vaš računar spada u ove modele možete proveriti preko formulara na zvaničnom Apple sajtu.

Bezbednost korisnika je uvek bila Apple-ov najveći prioritet i stoga su odlučili da otvore program besplatne zamene baterija.

Da li ovaj program zamene utiče na mene?

Prvo proverite koji model MacBook Pro imate. Iz Apple menija () u gornjem levom ćošku, odaberite opciju About This Mac. Proverite da li je vaš model „MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015).“

Ako imate taj model, posetite zvaničnu Apple stranicu za proveru pokrića u programu zamene, i upišite svoj serijski broj. Time ćete dobiti definitivnu potvrdu da li vaša mašina potpada pod program.

Proces Zamene Baterije

Prvo, nakon što ste potvrdili validnost svog serijskog broja, našem servisu se možete obratiti putem telefona i maila kako biste zakazali posetu – ili doći lično. Zakazivanje nije obavezno.

Naši ovlašćeni Apple Servisni tehničari će na licu mesta da obave potrebne dijagnostičke testove propisane od strane Apple, i da prime računar na servis.

Nakon što sačekamo da zamenska baterija stigne sa kompletnim top-case delom (procenu vremena čekanja ćete dobiti na licu mesta), baterija će biti zamenjena u najkraćem mogućem roku. Računar se neće moći koristiti dok nova zamenska baterija ne stigne.

Marko Mitranić

Ostavite odgovor