App Store dolazi u Srbiju!

App Store je najavio da se širi i da će biti dostupan u 20 novih zemalja u bliskoj budućnosti,

„Zahvaljujući kreativnosti i inovativnosti programera poput vas, App Store‌ postao je mnogo više od najsigurnijeg tržišta na svetu. App Store je postala vibrantna platforma sa sjajnim aplikacijama koje utiču na kulturu i menjaju život, sa preko pola milijarde posetilaca svake nedelje. Ova široko dostupna platforma pomogla je da se zaradi preko 155 milijardi dolara zarade za programere – samo od prodaje aplikacija i kupovine putem aplikacija. Danas ‌App Store‌ pruža vam mogućnost povezivanja sa korisnicima u 155 zemalja ili regiona. Zadovoljstvo nam je što možemo da najavimo da će se ‌App Store ove godine proširiti još dalje s nadolazećom podrškom za 20 novih zemalja, omogućujući vam da povećate svoj uticaj i povećate poslovanje na novim tržištima. „

Apple kaže da programeri koji žele da se njihove aplikacije pojave u novim zemljama moraju prihvatiti sporazum o licenciranju programa na veb lokaciji Apple Developer, a zatim izabrati potvrdni okvir „Nove zemlje ili regioni“ u odeljku Cene i dostupnost na stranici sa informacijama o aplikaciji. Apple predlaže programerima da do 10. aprila 2020. dovrše ove korake kako bi bili sigurni da su aplikacije spremne za objavljivanje dok ‌App Store‌ bude spreman na novim lokacijama. App Store‌ već je dostupan u 155 zemalja i regija. Celokupni spisak zemalja koje imaju pristup „Aplikaciji prodavnica“ može se naći na Apple-ovoj veb lokaciji.

Prema ažuriranom sporazumu o razvoju, nove zemlje uključuju Afganistan, Bosnu i Hercegovinu, Kamerun, Demokratsku Republiku Kongo, Obala Slonovače, Gabon, Gruziju, Irak, Kosovo, Libiju, Maldive, Crnu Goru, Maroko, Mjanmar, Nauru, Ruandu, Srbiju, Tongu, Vanuatu i Zambiju.

1. Kakvi su benefiti App Store u Srbiji za sve developere?

Ono što čini App Store odličnim napretkom za Srbiju i naše programere je sigurnost da će aplikacije biti vidljive u App Store-u među svim ostalim međunardnom sadržajem koji nam je sada dostupan. Zvanična dostupnost App Store je ogroman benefit za sve developere, ali i za regularne korisnike iOS sistema i sada će biti omogućeno prilikom kreiranje Apple ID-a da se odabere „Srbija“ kao zemlja, a samim tim biće moguća i aktivacija platnih kartica i dalja kupovina svih aplikacija.

Od 2012. godine postoje razne akcije srpske zajednice da konačno dobiju svoj App Store, i pozivaju Apple na ovaj korak, a poslednja od njih je poslednja Epl Podrška Srbija koja ima preko 800 tvitova #EplPodrskaSrbija

Nadja Breton

Ostavite odgovor