Apple Pay stigao u Srbiju! Leave a comment

Pre nekog vremena nas je obradovala vest da je App Store konačno stigao u Srbiju i da naše muke sa kreiranjem ID naloga konačno prestaju. Pre nekoliko dana je stigla vest od Apple-a da je Apple Pay dostupan i u Srbiji! Šta ovo znači za korisnike Apple proizvoda i kako možete sebi olakšati život, pročitajte u nastavku teksta.

Apple Pay je platni sistem koji na brz i jednostavan način vam omogućava da uz pomoć vašeg iPhone mobilnog uređaja ili Apple Watch-a beskontaktno plaćate na svim prodajni mestima koja imaju POS terminale za plaćanje bez kontakta (dakle u svim prodavnicama,restoranima, kafićima, taksiju i drugim mestima gde biste inače morali da prislonite karticu ili da je date prodavcu radi naplate i ukucate pin kod). Testirali smo i sami i zaista radi! Brzo i jednostavno, i u vremenu kada je bezbednije da ne dodirujete tipke na POS terminalima ovaj novi feature je i jako koristan.

Trenutno jedino ograničenje koje postoji jeste da određene banke dozvoljavaju korišćenje Apple Pay sistema su VISA i Mastercard kartice i za sada su to korisnici Procredit i Raifeissen banke, ali očekujemo uskoro i da će se ova lista dopuniti kako bi svim Apple korisnicima bilo omogućeno da koriste Apple Pay.

Ako posedujete karticu Raiffeisen ili Procredit banke, jednostavno dodajte vašu platnu karticu u Wallet aplikaciji koju imate sistemski instaliranu u vašem uređaju i pratite dalje korake. U nastavku teksta pogledajte i step by step video kako dodati karticu (možete dodati više kartica na jedan uređaj ili istu karticu na nekoliko uređaja)

Jednom kada dodate svoju karticu na iPhone, Apple Watch, iPad ili čak Mac uređaj možete koristiti Apple Pay na svom uređaju, uz naravno sve pogodnosti koje i inače banke nude korisnicima. Plaćanje je sigurno i na uređaju i na serveru se ne čuva stvarni broj vaše kartice već se za svaki uređaj dodajte jedinstveni enkriptovan broj koji je pohranjen u uređaju na sertifikovanom čipu, tako da ne morate da brinete o sigurnosti plaćanja.

U nastavku teksta pogledajte i video tutorijal plaćanja putem Apple Pay sistema uz pomoću Touch ID-a

U slučaju gubitka/krađe telefona ili nekog drugog uređaja možete obrisati gore pomenuti token putem iCloud-a ili jednostavno podneti zahtev za suspenziju/brisanje tokena korisničkoj podršci banke.

Pozivamo Vas da testirate i sami i uverite se koliko je jednostavno!

Ostavite odgovor

SHOPPING CART

close