Apple predstavlja novi iPad Pro i donosi podršku za tastaturu na iPadOS Leave a comment

Apple je danas najavio svoj najnapredniji iPad Pro. Sada sa A12Z Bionic čipom, iPad Pro je brži i moćniji od većine Windows PC laptop računara. Novi iPad Pro ima Ultra Wide kameru, mikrofone vrhunskog kvaliteta i probojni LiDAR skener koji pruža vrhunske mogućnosti dubinskog očitavanja, otvarajući više profesionalnih tokova rada i podržavajući pro foto i video aplikacije. LiDAR skener, zajedno sa pro kamerama, senzorima kretanja, profesionalnim performansama, pro audio zvukom, zadivljujućim retina displejom i moćnim aplikacijama, proširuje vođstvo iPad Pro-a kao najboljeg uređaja na svetu za proširenu realnost (AR).

Sa iPadOS 13.4, Apple donosi podršku za trekped iPadu, pružajući kupcima potpuno novi način interakcije sa njihovim iPadom. Umesto kopiranja iskustva sa macOS-a, podrška za trekped u potpunosti je zamenjena za iPad. Dok korisnici prelaze prstom preko trekpada, kursor se elegantno transformiše da bi naglasio elemente korisničkog interfejsa. Multi-Touch pokreti na trackpad-u omogućavaju brzu i jednostavnu navigaciju celim sistemom, a da korisnici nikada ne podižu ruku sa trekpeda.

Apple je danas predstavio i novu Magic tastaturu za iPad Pro. S laganim dizajnom sa preciznim podešavanjem uglova, tastaturom sa pozadinskim osvetljenjem i trekpedom, Magic Keyboard pruža najbolje iskustvo kucanja ikad na iPadu. Tastatura će biti dostupna za kupovinu u maju.

„Novi iPad Pro uvodi napredne tehnologije nikada ranije dostupne u računarskom razvoju mobilnih uređaja“, rekao je Phil Schiller, Appleov stariji potpredsednik svetskog marketinga. „Kombinovanje najnaprednijeg mobilnog ekrana sa moćnim performansama, pro kamerama, pro audio zvukom, probojnim LiDAR skenerom i novom Magic Keyboard sa Trackpad-om, ovo je još jedan veliki skok napred za iPad. Na svetu nema drugog uređaja kao što je novi iPad Pro i mislimo da će se našim kupcima svideti. “

„Pravimo iPad još sposobnijim i svestranijim pružajući podršku iPadOS-u za trackpad“, rekao je Craig Federighi, Appleov stariji potpredsednik softverskog inženjeringa. „Pažljivo smo razmotrili najbolji način za integrisanje upotrebe trackpad-a u okruženje koje je prvo zahvaćeno, zadržavajući sve što naši kupci znaju i vole o iPadu. Oduševljeni smo što ovaj novi način interakcije sa iPadom prenosimo milionima ljudi koji danas koriste iPadOS. “

Kreiran za najzahtevnije zadatke, poput uređivanja 4K videa ili dizajniranja 3D modela, iPad Pro dobija novo poboljšanje performansi sa novim A12Z Bionic čipom. Osmojezgreni GPU u A12Z Bionic, uz poboljšanu toplotnu arhitekturu i podešene kontrolere performansi, daje iPad Pro-u najvišu performansu ikad u iPadu. U kombinaciji sa osmojezgrenim CPU-om i moćnim Neural Engine-om koji omogućava aplikacije nove generacije nema drugog čipa koji može ponuditi neverovatne performanse pronađene u tankom i laganom dizajnu iPad Pro-a. Uz veliko trajanje baterije do 10 sati, 1 bržu Vi-Fi vezu2 i gigabitnu klasu LTE-a koji je 60 procenata brži uz podršku za više LTE opsega nego bilo koji drugi tablet, kupci mogu ostati produktivni i kreativni tokom celog dana.

Pro Ekran

Retina displej od ivice do ivice – u veličinama od 11 i 12,9 inča – je najnapredniji svetski ekran za mobilne uređaje. Sa P3 širokom podrškom u boji omogućuje kupcima da vide fotografije, video zapise, aplikacije i igre u živopisnim, istinitim detaljima. ProMotion tehnologija automatski prilagođava brzinu osvežavanja ekrana do 120 Hz za ultra glatko pomeranje i odzivnost. I bez obzira gde kupci uzimaju iPad Pro ili kako komuniciraju s njim, True Tone, velika svetlina i anti-refleksni premaz pružaju najbolje iskustvo gledanja na bilo kojem mobilnom uređaju.

Pro Kamera

Pro sistem kamere na iPad Pro sadrži 12MP široku kameru za snimanje zadivljujućih fotografija i 4K video zapisa, a sada uključuje i 10MP ultra široku kameru koja dva puta zumira kako bi snimila mnogo šire vidno polje. Dodavanje druge kamere udvostručuje mogućnosti za fotografije i video, omogućavajući različite perspektive i višestruku upotrebu kamere – što u praksi znači promenu igre za kreativne profesionalce.

Podrška za Trackpad dolazi na iPadOS iPadOS 13.4

Prvi put se događa upgrade koji podržava podršku iPad-u za prirodnije iskustvo kucanja i dodaje preciznost zadacima kao što su pisanje i odabir teksta, rad sa tabelama i pro radnim tokovima. Dizajniran posebno za prvo iskustvo na dodir na iPadu, kursor se pojavljuje kao krug koji ističe elemente korisničkog interfejsa, tekstualna polja i aplikacije na Početnom ekranu i Docku, pružajući jasnu naznaku na šta korisnici mogu da kliknu. Tečni pokreti na trackpad-u olakšavaju prebacivanje između aplikacija, pristupanje meniju aplikacija i brojne druge aktivnosti.

iPad Pro će biti dostupan od maja meseca a u Macoli ga već sada možete rezervisati popunjavanjem formulara ispod!

    Ostavite odgovor

    SHOPPING CART

    close