Apple iMac Pro

740.490,00 RSD PDV

Ako se pitate koji je najbolji desktop računar na tržištu – iMac Pro je odgovor na vaše pitanje. Originalno kreiran za profesionalce koji ne mogu da zamisle život bez iMac-a, ovaj model poseduje moćnu kombinaciju workstation grafike, snažnog procesora i dodataka kakve iMac do sada nije imao. Celokupna nadogradnja i poboljšanje već poznatog iMac uređaja je izvršena bez dodatka na masi i volumenu. Ovaj računar je savršen za sve – od montaže video radova, do 3D animatora, od web developera do naučnika, svako može koristiti iMac Pro kao profesionalac.

 

Share
InternacionalnaInternacionalnaSrpska latiničnaSrpska latinična
Očisti
Šifra proizvoda: - Kategorije: ,
iMac Pro
Profesionalac.
Profesionalci vole iMac. Zato je Apple, kada su od njih tražili da naprave najbolji iMac do sada, zaista dali sve od sebe. Onda su otišli korak dalje i napravili iMac opremljen neverovatno moćnom kombinacijom grafike workstation klase, procesora, memorije i dodataka, kakvu Mac do sada nije imao. Sve to bez i jednog jedinog dodatog milimetra njegovom legendarnom jednodelnom kućištu. Zato baš svi, od montažera video snimaka do 3D animatora, od muzičara do developera i naučnika, na njemu mogu raditi sve što žele, kao nikad pre. Upoznaj iMac Pro. Neverovatnu mašinu iz snova.
iMac sa 18 jezgara. Ne, nije greška u kucanju.
iMac sa 8 jezgara svakako zalužuje divljenje. Ali iMac sa do 18 jezgara — to je već sasvim drugačija zver. Dodaj tome Turbo Boost brzine do 4,5 GHz i iMac Pro dobija snagu i fleksibilnost vrhunskog višejezgarnog rada usklađenog sa sjajnim "single-thread" performansama. Bilo da renderuješ, montiraš 4K video snimke, praviš zvučne efekte u realnom vremenu ili programiraš svoju novu aplikaciju sa pet zvezdica, sve se odvija neverovatno brzo. To je još jedan dokaz da je jačina ipak u brojevima.
8-, 10- ili 18-jezgarni procesor Xeon

Turbo Boost do 4,5 GHz

Do 42 MB predmemorije

Simulacija kretanja elementarnih čestica? Nema problema.
Dim. Jak pljusak. Polje pšenice na vetru. Uz do 18 jezgara i Hyper-Threading, iMac Pro ti omogućava izgradnju i renderovanje sistema čestica svih vrsta, statičnih ili animiranih, 2D ili 3D — i to nikad lakše.
Vega grafika. Spolja lepotica, unutra zver.
Dok smo razmišljali o onome za šta ovaj iMac želimo da osposobimo, postalo nam je jasno da u obzir dolazi samo jedan grafički čip — onaj koji još ne postoji. Zato vam iMac Pro premijerno predstavlja novi - Radeon Pro Vega. Više je nego tri puta brži od bilo kog drugog grafičkog procesora koji se nalazi u iMac računaru, spajajući u jednom čipu snagu grafičke kartice dvostruke širine. Sve to znači veći broj sličica u sekundi za virtuelnu stvarnost, renderovanje 3D prikaza u realnom vremenu, živopisnije specijalne efekte i igranje uz najjača podešavanja. To je samo jedna od stvari koje čine iMac Pro personifikacijom jačine.
Ugrađeni HBM2 menja spoljni VRAM, pa zato GPU može uzimati podatke brzinom do 400 GB/s.
Radeon Pro Vega

11 teraflopa jednostruke preciznosti

22 teraflopa polupreciznosti

8 GB ili 16 GB memorije visoke propusne moći

400 GB/s propusnosti memorije

Virtuelna stvarnost postaje - stvarnost.
Uz novi Vega GPU, u svetovima virtuelne stvarnosti na iMac-u Pro više nećeš biti samo posmatrač. On će ti pomoći da ih napraviš od nule.
Više memorije za velike projekte.
iMac Pro može imati impresivnu količinu memorije — do 128 GB. Tako da možeš praviti, simulirati i renderovati ogromne 3D modele. Napravi više testnih okruženja za razvoj na različitim platformama. Istovremeno koristi brojne aplikacije i kao od šale obavljaj najzahtevnije poslove.
Do 128 GB

2666 MHz-es DDR4 ECC

Munjevito čuvanje podataka. Učitaj, sačuvaj, kreni.
Do 4 TB all-flash prostora za čuvanje podataka omogućava ti rad na velikim 4K i HD projektima, nezavisno od codec-a. Do 3 GB/s protoka osigurava brže nego ikada pre, učitavanje ogromnih datoteka i pokretanje aplikacija. Želiš videti koliko brzo? Želiš li videti još jednom?
Do 4 TB SSD

Protok 3 GB/s

Video-guru.
iMac Pro ima propusnost za besprekoran višestruki streaming video snimaka. Sa do 4 TB all-flash prostora za čuvanje podataka, učitavanje ogromnih projekata je gotovo za tren oka.
Ozbiljna količina dodataka za ozbiljan posao.
Kao što se to od profesionalne mašine i očekuje, tu je i veliki broj dodataka velike brzine koji ga pretvaraju u radnu stanicu visokih performansi. Za početak imaš četiri priključka Thunderbolt 3, tako da možeš priključiti dva 5K monitora — za ukupno fascinantnih 44 miliona piksela — i prenositi podatke munjevitom brzinom od 40 Gb/s. Tu je i nešto što verovatno niko nije očekivao na jednom iMac-u: Ethernet od 10 Gb. Deljenje datoteka između radnih površina ili rad sa mrežnim čuvanjem podataka visokih performansi postali su i do 10 puta brži.
Četiri priključka Thunderbolt 3 (USB‑C)

Do 44 miliona piksela

Ethernet od 10 Gb
Podržava i standardne link Nbase-T brzine od 1 Gb, 2,5 Gb i 5 Gb.

Jedan veliki ekran ti sigurno nije dovoljan.
Napravi moćnu radnu stanicu povezivanjem dva RAID sistema i dva 5K displeja na četri Thunderbolt 3 ulaza. Zatim pogledaj svoje remek-delo na platnu od 44 miliona piksela.
Retina 5K displej. Sada ćeš videti šta su pikseli.
Već se podrazumeva da svaki iMac ima fantastičan displej. iMac Pro nastavlja tu tradiciju. Njegov 27-inčni ekran je najbolji koji smo dosad napravili, sa očaravajućih 500 nita svetline na svojih 14,7 miliona piksela. Uz paletu P3 i podršku za više od milijardu boja, slika na iMac-u Pro je zapanjujuće živopisna.
500 nita

43% svetliji

Milijarda boja
Podrška za 10-bitni prostorni i vremenski dithering.

Sve tvoje omiljene boje. I još milijardu drugih.
Milijarda boja na tvom displeju znači da se svaka fotografija prikazuje baš onako kako je snimljena, sa besprekornim prelazima i smanjenim linijama.
Napredni sistem hlađenja. Totalno cool.
Visoke performanse zahtevaju energiju, a energija proizvodi toplotu. Da bismo to rešili, u potpunosti smo redizajnirali toplotnu arhitekturu iMac-a Pro inovativnim dvojnim ventilatorima i ogromnim hladnjakom. Rezultat? Gotovo 75% više protoka vazduha i 80% veći toplotni kapacitet sistema. Zato iMac Pro može podneti snagu od 500 W — 67% više nego prethodni iMac — i ostati hladan kao led.
Novi zvučnici se daleko čuju.
iMac Pro je jednako impresivan za uši kao i za oči. Njegovi poboljšani stereo zvučnici donose širokofrekventan odziv, bogate duboke tonove i veću jačinu zvuka. Tako ćeš jasno i glasno čuti svaki udarac činela, sve višeslojne efekte ili semplovane zvukove.
I dodatna oprema je zapanjujuća.
Nova dodatna oprema u Space Gray boji je bežična, može da se puni, atraktivna je i savršeno pristaje iMac-u Pro. Novi Magic Keyboard uključuje numeričku tastaturu, a uz nju možeš odabrati Magic Mouse 2 ili Magic Trackpad 2.

Opis

Ako se pitate koji je najbolji desktop računar na tržištu – iMac Pro je odgovor na vaše pitanje. Originalno kreiran za profesionalce koji ne mogu da zamisle život bez iMac-a, ovaj model poseduje moćnu kombinaciju workstation grafike, snažnog procesora i dodataka kakve iMac do sada nije imao. Celokupna nadogradnja i poboljšanje već poznatog iMac uređaja je izvršena bez dodatka na masi i volumenu. Ovaj računar je savršen za sve – od montaže video radova, do 3D animatora, od web developera do naučnika, svako može koristiti iMac Pro kao profesionalac.

 

Dodatne informacije

Tastatura

Internacionalna, Srpska latinična

Specifikacije

Procesor
3.2GHz 8-core Intel Xeon W

Turbo Boost
Turbo Boost up to 4.2GHz

Memorija
32GB 2666MHz DDR4 ECC memory

Kapacitet
1 TB Fusion

Displej
27" Retina 5K

Rezolucija
5120 x 2880

Grafika
Radeon Pro Vega 56 with 8GB HBM2 memory

Grafička memorija
8GB of HBM2 memory

Wi-Fi
802.11ac Wi-Fi

Bluetooth
Bluetooth 4.2 wireless technology

Thunderbolt
4x Thunderbolt 3 (USB-C)

SD-Card
SDXC Card

Ethernet
10 Gb/s Ethernet (RJ-45 priključek)

Softver
iPhoto, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote, Maps, iBooks, Safari, Mail, FaceTime, Messages, Calendar, Contacts, Reminders, Time Machine, Photo Booth, iTunes, Game Center, Preview, Notes, Mac App Store

Tastatura
Internacionalna engleska/srpska latinična

Boja
Space Gray

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Apple iMac Pro”