M1 Test, uverite se sami! Testirajte M1 MacBook Pro

M1 test mašine su stigle u Macolu. Imamo ih u ponudi i prodaja je krenula. Ipak, budući da je ovo najveća promena u poslednjih 20 godina, znamo da želite i sami da pokrenete svoje testove.

Sprovedite Vaš lični M1 Test u našim učionicama

Ako ste iOS developer, sigurni smo da ćete želeti da donesete svoju aplikaciju ili igru da pokrenete build, ili čak da je po prvi put pokrenete na macOS.

Ako ste strasni gejmer ili strimer, i ne verujete da ceo vaš workflow može stati na jednu tako malu mašinu, zakačite ATEM kontrolere za strimere i isprobajte kako radi OBS.

Potencijalno najbitnije – ako ste fotograf ili se bavite video post produkcijom, želećete da donesete svoj materijal i isprobate kako se ponaša FCP ili Lightroom uz realan, Vaš workload.

Umesto redova – prijavite se online

Zbog situacije sa COVID-19, i potrebe da ovakve testove obavljate na miru, bez da vam drugi cupkaju u redu iza leđa, organizovali smo testiranje u prostorijama našeg centra za obuke Crossover. Učionice i mašine se redovno čiste. Isplanirajte svoj test, prijavite se putem ovog online formulara (ili formulara u dnu ove stranice), i dođite nam u posetu.

Šta novinari i istraživači kažu o M1 testovima?

Dok čekate svoj termin – Već smo preveli izvanredni test “svakodnevnog rada” M1 performansi koji je sajt MacRumors objavio. Ukratko: “M1 performanse su neverovatna promena”.

Upravo to kažu i ostali novinari i istraživači. Radi primera, jedan od naj popularnijih Tech novinara na YouTube, Marques Brownlee je rekao da mu je teško da napravi test, i da mora da “rekalibriše” svoja očekivanja.

Dave Lee, još jedan popularni stvaralac, koji se prevashodno bavi filmskom produkcijom je uporedio nove MacBook Pro laptope sa iPhone telefonima, i naznačio da je suprotno uvreženom mišljenju, to zapravo fenomenalna promena, jer svi znamo da uprkos manju sofisticiranih alata poput Adobe paketa ili Final Cut Pro X, iPhone ima neverovatne performanse u radu sa izuzetno teškim 4K video snimcima.

Za sam kraj, pogledajte kako Windows aplikacije rade na novom M1 čipu. Uprkos tome što trenutna ARM verzija Windows sistema nije još uvek spremna za rad na Apple Silikon platformi (ali verujemo da će Microsoft to ubrzo srediti, kao što je Kreg Federiki nedavno rekao u intervjuu za ArsTechnica), možete pokretati Windows aplikacije.

Codeweavers blog je objavio na svom YouTube kanalu da poslednja verzija CrossOver softvera za virtuelizaciju uspešno radi i pokreće Windows aplikacije na Apple Silicon mašinama. Radi primera, ispod možete videti kako Team Fortress 2 radi na MacBook Air laptopu (koji nema ventilatore):

Online zakazivanje za M1 test

Putem formulara ispod možete direktno zakazati svoju posetu. Formular je takođe dostupan i putem ovog direktnog linka. Nakon uspešne prijave, dobićete email sa potvrdom.

SHOPPING CART

close