Apple AirPods Max: Poređenje sa Sony XM4, Sennheiser Momentum i Bose NC 700

Iako su na prvi pogled Apple-ove AirPods Max nešto skuplji odabir od drugih “active noise cancelling” slušalica, kada se uporede sa proizvodima kompanija Sony i Bose iz istog ranga, postoji jasan razlog za to i zaista su visokokvalitetan model.

Nakon neverovatnog uspeha AirPods serije kao i ostalih Beats slušalica uz poslednji AirPods Pro model, koji je nesumnjivo postao ikona, od Apple-a nam stiže novi model.

U svom poslednjem videu MacRumors je uradio poređenja modela: ‌AirPods Max‌ sa Sony WH-1000XM4s, Bose NC 700, i Sennheiser Momentum Wireless kako biste mogli da odaberete najbolji model za Vas.

Sva tri modela su pre svega u sličnom navedenom rangu, međutim Apple AirPods Max izgledaju i osećaju se prefinjenijim zahvaljujući aluminijumskim slušalicama i mekanim jastučićima. Iako je estetika krajnje subjektivna stvar, Apple AirPods Max su zaista jedinstvene od svih drugih modela. Bose 700 imaju klasičan, zanimljiv futuristički izgled, dok Sennheisers imaju više retro osećaj. Sony slušalice su najbazičnije od svih, ali i to ima svojih čari.

AirPods Max aluminijumsko kućište

Iako smatramo da su AirPods Max najbolje od predloženih modela, Bose i Sennheiser i na kraju Sony su takođe kvalitetni aksesoari. Ono što je možda bitno istaći je da su AirPods Max ujedno i najteže od gore navedenih. Iako je udobnost opet još jedna subjektivna kategorija koja zavisi od brojnih faktora poput, oblika i veličine glave, ušiju i veličine samih slušalica, većini ljudi Appleove nove slušalice pristaju savršeno, međutim za one kojima će teške slušalice smetati, Sony kao najbazičniji model je ujedno i najlakši i možda će više odgovarati potrebama.

Hidraulično podešavanje na AirPods Max

Kada je reč o dugmićima AirPods Max imaju Digital crown sistem i toggle motions za aktivaciju “noise cancelling” feature-a međutim nema dugme za ON/OFF. Takođe, prema rečima MacRumors tima, kutijica u kojoj dolaze slušalice nije baš najbolja za zaštitu. Kada je reč o zvuku, prema rečima tima zaista Apple AirPods Max odnose pobedu, međutim ipak na kraju se svede na lične preference jer svi modeli imaju Equalizer podešavanja koja mogu da se prilagode vama.

Kada je u pitanju Active Noise Cancellation, tu isto dominiraju AirPodsMax i Sony XM4. Svi navedeni modeli imaju dobre ANC sposobnosti tako da je razlika mala.

Tekst i fotografije delimično preuzete sa: MacRumors

SHOPPING CART

close