Apple danas slavi 44. godina postojanja Leave a comment

Na današnji dan, Pre 44 godine 1. aprila 1976, Steve Jobs,  Steve Wozniak, i Ronald Wayne potpisali su ugovor o osnivanju kompanije Apple Computer.

Nekoliko dana kasnije Ronald Wayne je odustao i dobio 800dolara, što je ostavilo Jobs-a i Wozniaka da pokrenu Apple. Apple je nešto kasnije izvršio revoluciju u industriji ličnih računara pre nego što je prešao na druga tržišta i postao jedna od najuspešnijih kompanija u modernoj istoriji.

Pod Jobsovim vođstvom, i nakon što je ispratio nekoliko problema potencijalnih kao što je Jobsov posao u NeXT-u, Apple je lansirao ikonične proizvode kao što su iMac G3, MacBook, iPod, originalni iPhone i iPad, zajedno sa uslugama kao što su App Store i iTunes.

Nakon što je 2011. Steve Jobs preminuo, Tim Cook je preuzeo i zadržao Jobsovo nasleđe, lansirajući nove iPhone-ove i iPad-ove i nove linije proizvoda, kao što su Apple Watch, HomePod i AirPods. Cook se takođe bavio i Appleovim proširenjem u različitim domenima i uslugama pokretanjem Apple News +, Apple TV +, Apple Arcade i Apple Music.

Danas, kao i svi mi pogođeni pandemijom, Apple trpi određene posledice kao što su privremeno zatvaranje radnji izvan Kine, i drastičan pad prodaje.

Kao i svim nama, trebaće malo vremena da se oporavimo, ali na horizontu se nalazi veliki broj inovativnih proizvoda kao što su 5G Apple iPhone uređaji, Mac-ovi sa Apple dizajniranim procesorima zasnovanim na Arm-u, AR naočare i još mnogo toga, od kojih će neki doći ove godine, a neki od koji treba da se lansiraju tokom narednih nekoliko godina.

Ostavite odgovor

SHOPPING CART

close