Apple-ova misija za bolju planetu 🌎

Svetski dan planete Zemlje se bliži, a tim povodom kompanije Apple je pripremila nekoliko važnih smernica. Već ranije smo govorili kako će povodom dana planete Zemlje premijerno biti predstavljen dokumentarac na Apple TV+ sa naratorom David Attenborough-om, ali znamo da je potrebno svakog dana aktivno raditi na očuvanju planete i smanjenju štetnih emisija u atmosferi.

Tim povodom, Apple je objavio vest da čak 110 partnera u proizvodnji širom sveta su se obavezali da će koristiti 100% obnovljivu energiju za proizvodnju Apple delova. Kada se to postigne, Apple kompanija će sprečiti čak 15 milion tona CO2 proizvodnje godišnje – ekvivalentno potrošnji 3.4 miliona automobila godišnje. U prethodnom periodu Apple je već predstavio neke partnere u proizvodnji poput Foxconn, Pegatron, Wistron, TSMC i Corning koji pravi iPhone displeje koriste 100% obnovljivu energiju.

Pored konkretnog smanjivanja sopstvenog “karbonskog otiska”, Apple investira u obnovljive izvore energije poput California Flats farme solarnih panela koji napajaju HQ Apple-a. Prošle godine Apple je otkrio biznis strategiju u kojoj planiraju da postanu u potpunosti karbon-neutralni za sve delove proizvodnje do 2030. godine, i prema rečima kompanije smatraju da će taj cilj i uspeti da ostvare.

Radimo predano i pomažemo našim dobavljačima da postanu u potpunosti karbon-neutralni do 2030. godine i oduševljeni smo što kompanije koje su nam se pridružile u ovoj misiji se nalaze širom sveta (Nemačka, Kina, SAD, Indija i Francuska) predstavljaju svetle primere dobrog poslovanja. U protekloj godini koju je obeležila pandemija, i dalje smo uspeli da nastavimo saradnju sa globalnom mrežom kolega, kompanija i advokata koji su nam pomogli da nastavimo napore za bolji i održiv način porizvodnje, kao i rad sa zajednicama na koje najviše utiču klimatske promene.

SHOPPING CART

close