Da li ste spremni za novi MacOS Monterey?

Apple je nedavno objavio da novi macOS 12 Monterey beta je dostupan za testiranje svim korisnicima (do sada je ovo bilo moguće samo za developere) pre zvanične objave novog sistema. Javni beta testeri mogu da downloaduju macOS 12 Monterey update iz Software Update sekcije System Preferences na Apple’s beta software website.

macOS Monterey donosi prilično zanimljive novitete za macOS operativni sistem. Univerzalne kontrole koje dopuštaju da na primer jednostavan klik mišem, trekpedom ili tastaturom se koristi za različite Mac i iPad uređaje, ili na primer činjenicu da će biti moguće da direktno AirPlay koristite na Mac sa iPhone, iPad ili čak drugog Mac uređaja. Universal Control feature još uvek nije releasovan ali se nadamo da će biti na vreme za zvanično lansiranje Monterey operativnog sistema.

Desktop MacOS Monterey operativnog sistema

Safari ima novi tab bar i podržava Tab Groups feature koji vam pomaže da organizujete tabove, FaceTime podržava podršku sa prostorni audio, Portrait Mode (M1 Mac uređaji) i Voice isolation koja eliminiše buku u pozadini. SharePlay FaceTime feature dozvoljava Apple TV korisnicima da gledaju televiziju, slušaju muziku i dele svoj ekran sa drugim ljudima. Shared With You feature prati muziku, linkove, podkaste, novosti i fotografije koje korisnici šalju jedni drugima u Messages, i hajlajtuju to u relevantnim aplikacijama. Notes sada imaju novi Quick Note feature koji pomaže da organizujete svoje misli, a Shortcuts sada postoji i na Mac uređajima. Focus mode pomaže korisnicima da ostanu fokusirani na zadatak tako što eliminišu pozadinske distrakcije u zavisnosti od situacije, a nova Maps aplikacija ima dodatne novitete. Mail Privacy Protection krije vašu IP adresu i sprečava praćenja kroz nevidljive piksele, a iCloud Private Relay čini vaše surfovanje Safarijem bezbednim.

Sve ovo i još mnogo noviteta o kojima nismo govorili uskoro stižu sa macOS Monterey operativnim sistemom i jedva čekamo zvanični release koji bi trebao, prema svemu sudeći da bude uskoro! Koji je vaš omiljeni feature novog MacOS Monterey?

SHOPPING CART

close