iPad Pro i iPhone X osvojili nagradu za displej godine

Prošlog meseca, na godišnjoj dodeli nagrada Display Industry Awards iPad Pro i iPhone X su osvojili nagradu za displej godine! Nagrade se dodeljuju za dostignuća i inovacije u industriji displeja, a u konkurenciji su bili svi uređaji u prodaji u 2017. kalendarskoj godini.

Apple iPad Pro modeli od 10.5 i 12.9 inča u prodaji  od juna 2017. godine su osvojili nagradu za ProMotion displej tehnologiju. Promotion tehnologija je predstavila 120Hz displej koji sve pokrete na ekranu čini mekšim dajući jasnu i odgovarajuću sliku, ujedno poboljšavajući tekst, pokretljivost miša, igranje, gledanje filmova, Apple pencil itd.

Ekrani od 10.5 i 12.9 inča na iPad Pro modelima imaju 2224 x 1168 i 2732 x 2048 rezoluciju, sa 264 piksela po inču.  Oba uređaja uključuju podršku za True Tone, koja podešava balans bele boje na ekranu kako bi se podudarala sa ambijentalnim osvetljenjem u sobi, i širokom paletom boja p3 za živopisnije boje koje se mogu naći u realnosti.

iPhone X

Super retina displej od 5.8 inča nudi rezoluciju od 456 ppi i prvi je OLED ekran koji dostiže standarde prethodne iPhone generacije dajući jedinstvene boje, crne koje su zaista crne, milion prema jedan kontrast. HDR displej podržava Dolby Vision i HRD10 koji zajedno dodatno izoštravaju sliku i video. Appleov iPhone X je takođe osvojio nagradu za Displej godine zbog svog Super Retina ekrana “od ivice do ivice” koji je u celosti displej (osim gornjeg dela) bez tipki. Uz iPhone X je predstavljen OLED displej sa podrškom za HDR i True Tone.
I drugi uređaji koji nisu nužno Apple su osvojili nagrade poput Sharp 8k LCD TV od 70 inča za nove tehnologije koje uključuju Continental Automotive 3D dodirnu površinu. Sve nagrade za displej godine su priznate u okviru nedeljnog eventa za najbolje displeje.

SHOPPING CART

close