Kako da otključate svoj iPhone uz pomoć Apple Watch-a dok imate zaštitnu masku

Svidelo se to nama ili ne, maske za lice sigurno neće nestati iz naše bliske budućnosti. Kako da i dalje imate sigurnost i privatnost zaključanog telefona, a da pritom ne skidate zaštitnu masku i potencijalno ugrožavate svoje zdravlje, posebno u zatvorenim prostorima.

Predlažemo da pored Face-ID-a uključite i opciju zaštitnog koda kako bi mogli nesmetano da komunicirate i koristite svoj iPhone uređaj čak iako Face ID opcija nije primenljiva. Ako imate Apple Watch, taj proces je i više nego jednostavan uz Face ID tehnologiju.

Uz pomoć parcijalnog skeniranja lica na vašem Apple Watch-u čak iako nosite masku moći ćete da otključate Vaš uređaj. Sam proces je jednostavan i sličan procesu otključavanja Mac uređaja uz pomoć Apple Watch-a. Kada se telefon otključa, vaš pametni sat će zavibrirati i pokazati obaveštenje da je proces otključavanja uspešan. Imajte na umu da vaš Apple Watch uz ovu tehnologiju može da se iskoristi samo za otključavanje telefona, ali ne za autentifikaciju vašeg Apple Pay i App Store naloga jer to ipak zahteva dodatnu verifikaciju.

Pre nego što iskoristite ovu opciju, treba vam iPhone uređaj sa iOS 14.5 i watchOS 7.4. Više o samom procesu saznajte u videu ispod.

SHOPPING CART

close