Apple je dostigao čak milijardu iPhone korisnika 📱

Prema Apple statistici, sada postoji 1 milijardi aktivnih iPhone uređaja, što predstavlja svojevrsnu potvrdu uspešnosti kompanije i značajno dostignuće.

Ovo dostignuće se čekalo već duže vreme sa obzirom da je Apple kompanija prodala svoj milijarditi iPhone uređaj 2016. godine, a u januaru 2019. godine je dostigla 900 miliona aktivnih iPhone korisnika. Apple broji uređaj kao aktivnim ukoliko jer u proteklih 90 dana korisnik imao aktivnosti na bilo kom Apple servisu. Dalje istraživanje vodi u zaključak da veliki broj iPhone uređaja se koristi nakon kupovine.

Ovo obaveštenje je stiglo u vreme značajnog kvartala kompanije, u kojem je prodaja iPhone uređaja zabeležila oko 65 milijardi dolara. Takođe, kompanija beleži najveći broj “upgrade-ova” iPhone korisnika ikad. Tim Cook je takođe izjavio da je rekordni broj FaceTime poziva bio upravo u toku Božića 2020. godine.

Dok prodaja raste i nalazi se na visokom mestu, Apple je poslednjih nekoliko godina pokušao da što više proširi ponudu svojih proizvode kako se iPhone prodaja polako usporava. Ali čak iako prodaja mobilnih uređaja, a samim tim i Apple uređaja usporava, podaci pokazuju da ljudi i dalje koriste dugo svoje uređaje.

SHOPPING CART

close