Sve novosti sa Apple Event-a 🌈

Ukoliko niste imali priliku da ispratite live stream Apple Event-a bez brige, jer za vas smo pripremili sve najvažnije vesti sa prvog Apple Event-a u 2021. Proslavljajući dolazeći dan planete Zemlje i početak proleća, celokupni Apple Event je fokusiran na boje i na iskustvo koje nam upravo boje pružaju.

iPhone 12/12mini u novoj boji

Pored već jako popularnog iPhone12/12 mini modela koji dolazi u nekoliko boja, Apple je proslavljajući proleće uveo još jednu boju – ljubičastu koja će sigurno obeležiti 2021. godinu.

iMac sa M1 čipom

Ipak zvezda večeri je kao i na prošlogodišnjem event-u bio M1 procesor zahvaljujući kojem Apple može dalje pomerati granice šta njihovi uređaji mogu da urade. Stoga, sasvim očekivano da pored Macbook, iPhone, Mac mini uređaja i iMac dobije svoju M1 verziju. Novi iMac sa M1 čipom predstavlja najveće dostignuće do sada kada su u pitanju iMac modeli.

Ekran od 24 inča, u duginim bojama koje osvetljavaju bilo koji prostor. Jednostavan prednji izgled koji je prijatan oku uz 4.5k Retina ekran i sa pozadinom koja ima snažnu nijansu i fokusnu tačku prostorije. Zahvaljujući M1 čipu, unutrašnjost novog iMac-a je pojednostavljena sa samo dva mala praktično nečujna ventilatora i debljinom od 11.5mm i ekranom koji dolazi sa True Tone i antirefleksivnom površinom.

U godini koja je iza nas smo se suočili sa činjenicom koliko je važna tehnologija zapravo kako bismo ostali povezani sa svima. Sa tim na umu, novi iMac je poboljšao svoj audio-vizuelni sistem sa kamerom od 1080p i three-mic sistemom koji će se uvek fokusirati na vaš glas i novim sistemom od 6 zvučnika koji imaju odličnu kontrolu basa uz minimalne vibracije. Najbolji sistem za kristalno jasan zvuk, glas i sliku.

Moć M1 čipa je zaista neverovatna, iMac pokreće komande instantno, žonglirajući Safari,Photos i brojne druge aplikacije bez ikakvih problema. CPU performanse su čak 85% brže nego na prethodnom modelu, dok GPU je 2x brži i čak 50% brži nego prethodna grafička karta u 21.5inčnom modelu. I plus, dolazi u 7 različitih boja sa aksesoarima poput Magic Keyboard, Trackpad, Magic Mouse koji se takođe mogu kombinovati u željenim bojama.

Za sve u pokretu, novi iPad sa M1 čipom je stigao

Davno je prošlo vreme kada se iPad koristio samo kao dodatni uređaj sa velikim ekranom, i iPad revolucija u svetu je već uveliko počela. Sada sa M1 čipom, Apple opet pomera granice šta jedan uređaj poput iPad-a može da uradi!

Novi M1 čip od 8 jezgara ima za 50% bolje CPU performanse od prethodne generacije. ProMotion displej uz Liquid Retina ekran, četiri zvučnika i podršku za najnovije gejming konzole, novi iPad Pro je opet najbrži uređaj ove vrste, sa čak 40% bržom grafikom od prethodnog modela. Za sve u pokretu kojima je potreban prostor, pored 2x bržeg storage pristupa, sada iPad Pro nudi 2TB memorijskog kapaciteta, dok USB-C port podržava sada i Thunderbolt i SB4 i Pro Display XDR u 6k rezoluciji.

Novi iPad ima podršku za 5G što vam dozvoljava da radite gde god i kada god želite. Kao i kada je reč o novom iMac-u, posebno je razvijen novi audio-vizuelni sistem koji omogućava kristalno jasan zvuk i punoću boja slike. Pokazujući novu verziju Clips-a koja koristi LiDAR skener da transformiše vašu dnevnu sobu u studio uz pametni HDR3 koji podržava bolji kvalitet slike uz pomoć TrueDepth kamere koja dozvoljava Face ID i portret mod. Međutim, pored toga, zahvaljujući novom čipu i sistemu kamera Apple je predstavio i novu 12MP Ultra Wide prednju kameru koja ima novi sistem tzv. Center Stage koji automatski se pomera tako da ste vi i vama bliski ljudi uvek u centru. Nova revolucionarna tehnologija koja će sigurno promeniti način na koji streamovanje i drugi video sadržaji izgledaju.

Takođe za novi iPad Pro je važno i XDR iskustvo za koje se koristi čak 10000 miniLed lampica sa 2500 zona za dimovanje svetla u poredjenju sa samo 75prethodnih LED lampi. Sada zaista boje izgledaju onako kako ih naše oko vidi!

Aksesoari

Pored predstavljanja dva potpuno nova uredjaja zahvaljujući snazi M1 čipa, Apple se ovog puta potrudio i da da prostor i drugim manjim ali svakako ne manje važnim uređajima! Jedan od njih je svakako novi Apple TV koji pored redizajna samog Remote-a nudi i jednu priličnu korisnu stvar, a to je kalibrisanje vašeg TV-a uz pomoć iPhone uređaja kako biste bili sigurni da imate sliku po svim standardima industrije.

Još jedan potpuno novi proizvod iz nove Apple kolekcije je AirTag, novi uređaj za sve one koji gube svoje lične stvari. Uz pomoć Find My sistema i enkriptovane mreže skoro bilion Apple uređaja možete koristiti ovaj aksesoar za svoje lične stvari, ključeve, novčanik, ranac itd. kako biste uvek bili sigurni gde su.

Ukoliko želite da pogledate Apple Event u celosti, to kao i uvek možete učiniti klikom na video ispod.

SHOPPING CART

close