Sve o novom Apple Mac Pro 2019 iz prve ruke

Novi Mac Pro 2019 je mašina o kojoj se dugo pričalo, i konačno je stigao i kod nas. Otpakivanje i testiranje može da počne!

Rezervišite svoj novi Mac Pro

Već danas možete rezervisati svoj Mac Pro prijavom na formular u dnu strane.
Rezervacije nisu obavezujuće, poslaćete nam svoje kontakt podatke, i Vaš lični prodavac će vas kontaktirati.

Mac Pro stiže u masivnoj kutiji koja teži oko 38kg stoga izvući je iz originalnog pakovanja nije baš jednostavno. Postoji nekoliko ključnih delova koji su posebno zaštićeni a koje treba posebno otpakovati. Izvan svog originalnog pakovanja, Mac Pro zaista deluje kao moćna mašina, sa sve “gratalica” eksterijerom koji zapravo ima prilično jasnu i smislenu funkciju, a to je protok vazduha i hlađenje mašine što vam zauzvrat dozvoljava najbolje performanse uz minimalnu buku.

Osnovni model Mac Pro dolazi sa 8-core 3,5GHz Xeon W procesorom i Intel 32GB RAM, Radeon Pro 580X GPU i 256GB SSD memorije. Međutim, sa ovom mašinom možete dodati od 28-core procesor do 1.5TB RAM-a i 4TB memorije (a uskoro i 8TB memorije). Ozbiljniju mašinu teško da ćete naći na tržištu

Srećom, ova mašina je dizajnirana tako da može da se nadogradi (nešto po čemu je Apple ranije bio poznat a što nam je nedostajalo u novijim modelima) i većina kompentni može da se kasnije zameni i nadogradi.

iFixit je u svom review-u dao Mac Pro 2019 dao rezultat 9/10 uz komentar je novi Mac model “masterklasa kada je popravka u pitanju” što je zaista redak slučaj da neki Apple proizvod može da se jednostavno rastavi, popravi/zameni određeni deo i koristi dalje bez zamene računara.

Skinuti gornji deo nije jednostavan posao jer je tesno spakovano, ali kada se skine spoljna školjka, sve interne komponente su lako dostupne.

Ma Pro ima jednu širok i dva dupla PCIe slota, sa umanjenim slotom prekonfigurisanim za Apple I/O karticu koja poseduje džek od 3,5mm za slušalice, dva Thunderbolt 3 ulaza, i dva USB-A ulaza. Takođe, postoje i dva HDMI ulaza, ulaz za punjenje, i dva ulaza za 10GB Etheret. Takođe, naći ćete dva dodatna Thunderbolt 3 ulaza na vrhu kompjutera blizu dugmeta za paljenje.

Vraćajući se na rešetkasti dizajn, Apple Mac Pro 2019 je zaista tih kao što i obećava. Ima tri ventilatora sa jedna strane da optimizuje hlađenje, a kućište je dizajnirano tako da se ponaša kao usko grlo sa internim komponentama koje maksimizuju svoj termalni kapacitet.

‌Mac Pro‌ 2019 dolazi sa pletenim kablom za punjenje, Lightning i USB pletenim kablom, crnim Apple stickerima kao i uputstvom za podešavanje. Pored Mac Pro 2019 takođe dolazi i Silver/Space Gray aluminijumska tastatura i miš – čiji dizajn je jedinstven i ide u paru sa novim Mac Proom.

Mac Pro 2019 je zaista impresivna mašina, i jedva čekamo da podelimo sa vama naša dalja iskustva u radu sa Mac Proom. Da rezervišete svoj novi Mac Pro 2019 popunite formular u nastavku teksta.

On-Line Rezervacije:

    SHOPPING CART

    close