Svi noviteti sa Apple Annual Eventa na jednom mestu

Ukoliko niste bili u prilici da ispratite jučerašnji Apple godišnji event ne brinite. Za vas smo pripremili vodič sa svim novitetima koje je Apple predstavio ove godine.

Ono što je možda iznenadilo na prvi pogled je što ove godine nismo imali predstavljanje novog iPhone uređaja. Fokus ovogodišnjeg eventa je na Apple Watch Series 6 i na novom iPad Air uređaju, kao i na brojnim softverskim poboljšanjima.

Apple Watch Series 6

Ovogodišnji Apple Event je predstavio neke novitete koji će promeniti način na koji koristimo Apple watch. Novi procesor i U1 čip dozvoljava potpuno nove mogućnosti poput merenja nivoa kiseonika u krvi što može značajno pomoći korisnicima u vreme pandemije. Takođe Apple je predstavio tri nove studije koje su fokusirane na srčane probleme, astmu i ranu dijagnozu COVID-19. Takođe, predstavili su i nekoliko svedočenja ljudi kojima je Apple Watch spasao život tako što ih je na vreme upozorio da nešto nije u redu.

Apple Watch SE

Apple je predstavio nove modele koji umesto kopčanja imaju jednostavnu traku koja se rasteže i dolazi u nekoliko različitih veličina kao i boja. Takođe novitet koji je obradovao sve buduće korisnike je i Apple Watch SE – napredni pametni sat sa poslednjom tehnologijom po povoljnoj ceni. I Apple Watch SE i Apple Watch Series 6 sa sobom donose nove feature poput porodičnog setapa koji dozvoljava da vaši najbliži čak iako ne poseduju iPhone mogu imati naloge na jednom uređaju i svoje posebne brojeve kao i dodatne sisteme kontrole i nadzora koje vam mogu kao roditelju mogu pomoći da znate da je vaše dete bezbedno.

Pored novih modela, Apple je predstavio i novitete za postojeće Apple Watch korisnike. Novi Watch Faces teme koje dozvoljavaju da kreirate sat po vašoj meri, sa memoji-ima, i drugim vizualizacijama!

Zvezda večeri je ipak bio iPad i noviteti koji nam stižu! Apple je objavio statistiku da čak 53% posto korisnika iPad-a su zapravo novi korisnici, i da iPad postaje sve više naš svakodnevni saputnik koji je lakši i prenosiviji od laptopa, bilo da je reč o beleškama na fakultetu i u školi, rad na poslu ili razonodi.

iPad Air

Na ovogodišnjem eventu Apple je predstavio redizajnirani iPad Air sa novim A14 bioničkim čipom. Ovaj iPad Air vizuelno podseća na iPad Pro sa dizajnom ekrana koju obuhvata celi iPad. Noviteti koji su predstavljeni je TouchID koji se sada nalazi na dugmetu za zaključavanje a funkcioniše identično kao i prethodni Touch ID koji se nalazio na Home dugmetu na ekranu. Brži procesori i bolja grafička uz USB -C i kameru poslednje tehnologije sa video stabilizatorom iPad predstavlja napredni uređaj po povoljnoj ceni! Dostupan u pet predivnih boja, iPad Air ima podršku sa aksesoare poput Magic Keyboard i Apple Pencil.

Pored novog Apple iPad Air uređaja, Apple je predstavio i novu, osmu generaciju iPad-a po pristupačnoj ceni sa svim pogodnostima i bioničkim A12 čipom i do 40% poboljšanja u performansama kada je u pitanju grafička kartica. Prema Apple-ovim rečima, ovaj novi cenovno povoljni iPad je dvaput brži od vodećeg Windows računara, triput brži od vodećeg Android tableta, i čak šest puta brži od vodećeg Chromebook uređaja. Prema Apple-u, nova osma generacija iPad-a kao i Apple Watch su kreirani ekološki i podržavaju Apple-ov plan da do 2030. godine butu karbon neutralni.

Pored novih modela, Apple je za sve iPad korisnike trenutne radio vredno na iPadOS14 softveru koji će doneti brojne pogodnosti, a o kom smo već pisali ovde.

Pored velikih objava, Apple je objavio i manje novitete ali nikako manje značajne. Fitness+ je novi servis za Apple Watch koji vam može pomoći da ostanete fit, što je posebno važno u vreme epidemije. Provajderi servisa će biti od najboljih trenera širom sveta koje možete pogledati na iPhone, iPad ili na Apple TV-u. Zaboravite na teretane i skupocenu opremu, jer Fitness+ uključuje jogu, trčanje, vožnju biciklom, ples, core, HIIT i brojne druge vežbe koje zahtevaju jako malo opreme ili ne uopšte. Dobićete personalizovane preporuke kako da brzo pređete na sledeće vežbe.

Ako ste iz bilo kog razloga propustili Apple event ove godine, uvek detaljnije možete pogledati na video klipu iznad.

SHOPPING CART

close