Mac “power useri” su oduvek voleli da se igraju sa skriptingom i automacijom zadataka. Automator je bio poznat po tome da je krajnje jednostavan način da se repetitivni poslovi završe o čas posla. Izgleda da je sa dolaskom OS X Mavericksa Apple dodao nove mogućnosti koje će, nadamo se, pomoći “samoukim” developerima.

iCloud Sync

Za početak, prvo što će te videti kada upalite novi AppleScript editor je iCloud Sync ekran. Svaki AppleScript koji napravite će te od sada veoma lako sinhronizovati između svih svojih uređaja koji koriste iCloud. Ovo zvuči kao mala stvar, ali zamislite koliko će ovo promeniti trenutke kada treba uneti istu izmenu na nekoliko račuanra, od sada i ovo je automatizovano. :)

iCloudForAppleScript

Notifikacije

AppleScript i Automator sada imaju “native” pristup sistemskim notifikacijama. Koristeći komandu Display Notification skripti vam sada mogu slati obaveštenja. Citiram TUAW: “Mora da postoji način da se ovo iskoristi da dosađuje kolegama…”

Notifications

Biblioteke

Ova funkcija je veći napredak, recimo da imate kod koji želite da koristite u više sktiptova? Sada možete otvoriti AppleScript biblioteku u koju će te pakovati sve te često korišćene kodove, i pozivati ih u bilo kom trenutku iz drugih striptova.

Postoji još novina, a više o njima možete pročitati na sajtu TUAW sa koga je ovaj članak preuzet >