Svima nam se često dogodi da izlazimo iz kuće, zgrabimo svoj iPhone, i shvatimo da skoro i da nema preostale baterije. Kada vam je potrebno ekspresno punjenje, postoji par izuzetno jednostavnih i logičnih saveta koji vam mogu pomoći.

Najjednostavniji i najučinkovitiji bi bio

how to charge faster ipad iphone

Uđite u vašu Settings aplikaciju (u iOS 7 možete i podići Control Center pokretom ruke sa dna ekrana na gore), i pronađite Airplane Mode na vrhu liste u levoj koloni. Airplane mode je izuzetno korisna fukncija koja ima mnogo primena. Naime, on isključi antene, finkcije GSP i slične opcije na vašem uređaju, a pored ekrana, antene su ono što cedi najviše baterije.

Vaš iPhone sada neće proveravati mrežu za pozivima, porukama, ili bilo kakvim drugim podacima koje se inače odvijaju u pozadini. WiFi je isključen, Bluetooth i GPS takođe. Dakle krajnje je logično da će se manje baterije trošiti u pozadinskim operacijama u toku ovog punjenja.

Drugi savet bi bio punjač za iPad. iPad Air dolazi sa punjačem snage 12W, što vam pri korišćenju sa iPhone, po nekim analizama dozvoljava mod brzog punjenja.

Kada konačno krenete, ne zaboravite da ponovo isključite Airplane mode! :)

Originalni članak preuzet sa  >