Da li i vi pravite ove greške prilikom punjenja vašeg iPhone telefona?

Svi se sećamo starih telefona koje prilikom prvog pokretanja sistema zahtevaju 12h sati punjenja, u suprotnom je važilo pravilo da baterija se može oštetiti. Danas je ipak stanje nešto drugačije i jednostavno ubacimo kabl u struju na par sati i to je to? Nažalost, situacija ipak nije toliko crno-bela i zapanjujuće je koliki broj korisnika zapravo prevremeno istroše svoju bateriju, praveći neke od sledećih grešaka.

iPhone je uvek na punjaču

Ako ste tip osobe koja uvek drži tokom noći svoj telefon na punjaču, onda ujutro na poslu i u kolima ga puni preko USB-a, savetujemo vam da prestanete odmah. Punjenje vaše baterije u kontinuitetu joj zapravo skraćuje vek trajanja (pregreva se, i stalno je držite u režimu rada). Napunite svoj iPhone, i dozvolite da se istroši makar do ispod 50% pre nego je opet napunite.

Čekate uvek poslednji trenutak da napunite vaš iPhone

Konstantno punjenje nije zdravo za vašu bateriju, ali ni svakodnevno pražnjenje vašeg uređaja koji koristite dok se ne ugasi. Ovo je takođe bitno tokom vrelih letnjih dana ili zimi kada su velike temperaturne oscilacije koje dodatno otežavaju vašoj bateriji pokretanje sistema.

Koristite kablove i punjače lošeg kvaliteta

Znamo da je svako barem jednom u životu punio svoj iPhone sa nekog kabla koji nije originalni Apple sertifikovani kabl. Iako cenovno znatno niži, kablovi koje kupite za par stotina dinara u obližnjoj radnji jednostavno ne pune kvalitetno vašu bateriju, i pregrevaju se, što dalje vodi do toga da može oštetiti bateriju vašeg uređaja.

Bežično punjenje

Bežično punjenje deluje zgodno na prvi pogled – samo prislonite vaš uređaj na površinu za punjenje i to je to. Međutim, ova vrsta punjenja je dosta sporija i iako je zgodna povremeno kada vam je potrebno, dosta je nepouzdano sa obzirom da ako imate masku na svom telefonu, može se kompromitovati samo punjenje koje će dodatno zakomplikovati i opteretiti vašu bateriju.

Nadja Breton

Ostavite odgovor