iOS12 – Sve što treba da znate


Ako do sada niste apdejtovali svoje iPhone uređaje na iOS12 – pravo je vreme da to uradite! U nastavku teksta vam donosimo najbitnije softverske novitete kod iOS12.   

Performanse!   

Novi iOS je brži nego ikad, posebno ako upoređujemo sa starijim iPhone i iPad uređajima. Na iPhone 6 Plus aplikacije se pokreću čak 40% brže, dok sistemska tastatura radi 50% brže, a možete zaboraviti kameru koja se sporo otvara – nova iOS12 kamera se pali čak 70% brže. iPhone i iPad uređaji sada nude optimalni performans uz manji trošak baterije. 

Screen Time

Kao i Google, Apple se trudi da pomogne korisnicima da održavaju balans između gedžeta, tehnologije i života. Novi Screen Time feature vam dozvoljava da detaljno analizirate na šta vam dnevno najviše vremena odlazi, social, games itd. Screen Time takođe prati koje aplikacije vam šalju najviše notifikacija i shodno tome možete prilagoditi korišćenje vašeg telefona. Screen Time možete sinhronizovati na više uređaja odjednom i pratiti sveukupno vreme, kao i postaviti limit koliko sati u toku dana na primer možete koristiti socijalne mreže.

Grupisane notifikacije

Sigurni smo da svi mrzite kada uzmete telefon i ugledate 75 novih notifikacija od grupnog četa na Messengeru, Whatsappu ili sličnih socijalnih mreža. Sa iOS12 Apple se potrudio da zaista sasluša i popravi sistem neorganizovanih notifikacija. Grupisane notifikacije (nakon četvrte poruke u aplikaciji) su grupisane u jednu. Apple takođe vam sada daje više mogućnosti – jer sada možete odabrati koje aplikacije mogu zapravo slati notifikacije na vašem lock screen-u. Notifikacije koje su “Quiet” će i dalje pojaviti se u centru za notifikacije ali vam neće zatrpavati lock-screen ili vas uznemiravati na bilo koji drugi način.

Memoji – Vaš personalizovani emoji 

Sa Memoji-jem možete kreirati likove personalizovane avatare koji imaju vašu boju kose, kože i odeću. Memoji predstavlja neku vrstu Bitmoji-ja i Nintendo Mii likova. Sa novim iOS12 Memoji i Animoji sada prate mimiku vašeg lica bolje nego ikad.  

Nova Measure aplikacija

Ova nova aplikacija vam zaista može olakšati život. Integrisana u vaš iPhone uređaj kao pocketsize metar, zahvaljujući augmentovanoj realnosti može izmeriti bilo koji predmet u prostoru i zaista vam može olakšati npr. kupovinu nameštaja. 

Apple's new Measure app

Apple's iOS 12 turns your iPhone into a virtual tape measure.

Gepostet von The Verge am Montag, 4. Juni 2018

Photos 

Photos aplikacija u iOS12 automatski nudi search sugestije. For You – je novi tab koji sugeriše filtere i efekte koje biste možda želeli da iskoristite. Photos takođe mogu sada da se lako i jednostavno šeruju. Prijatelji sada mogu u zajedničkim folderima šerovati fotografije sa nekog eventa i slično. 

Arkit 2

Arkit platforma je sada jača nego ikada, a developeri mogu kreirati zajednička iskustva, dva korisnika na različitim iPhone uređajima sada imaju multiplejer iskustvo što znači da mogu videti istu sliku kada koriste istu aplikaciju. 

Nadja Breton

1 thought on “iOS12 – Sve što treba da znate”

Ostavite odgovor