Juče je u okviru svog oktobarskog prikazivanja Apple prikazao veliki broj promotivnih video snimaka, kao i svaki put. U toku dana su se polako počeli pojavljivati na Apple YouTube kanalu kao i na Apple sajtu.

Pre nego što je predstavio kompanijine najnovije iPad tablete, Tim Kuk nam je pustio ovaj “Life on iPad” spot sa idejom da “proslavi kreativnost svojih mušterija i njihovu genijalnost pri korišćenju svojih iPada.” Dvominutni film prikazuje kako se iPad koristi kroz širok dijapazon potpuno neočekivanih mesta i situacija, uključujući operacionu salu, vatrogasnu jedinicu, utakmicu američkog futbala i jop mnogo toga.

 

Naravno ni jedan Apple uređaj ne bi bio otkriven bez video prikaza od strane Džoni Ajva koji nam naglašava koliko je detalja, razmišljanja i truda uloženo u dizajn, a novi iPad Air nije izuzetak ovom pravilu. Ovi videi su postali toliko poznati da postoji bezbroj parodija u reklamama nesrećne konkurencije.

Konačno, pojavila se i nova TV reklama za novi iPad Air, koja nastavlja sa sličnom naracijom i naglašavanjem beskrajnih mogućnosti koje predstavlja iPad kao alat. Ova reklama se jednostavno zove “Olovka” i počinje sa olovkom na stolu i naratorovim glasom koji nam reklamira olovku. Na kraju, kako se kamera približila, iza olovke se otkriva novi iPad.

It’s an extremely simple tool, but also extremely powerful. It can be used to start a poem, or finish a symphony.It has transformed the way we work, learn, create, share. It’s used to illustrate things, solve things, and think of new things.It’s used by scientists and artists, scholars and students. It’s been to classrooms, boardrooms, expeditions, even to space.

And we can’t wait to see where you’ll take it next. Introducing the thinner, lighter, more powerful iPad Air.

 – Prevod sa sajta Macrumors >