Nova verzija Apple mobilnog operativnog sistema iO11 će zaista promeniti način na koji koristite iPad uređaj,a u nastavku teksta ćemo vam predstaviti nekoliko saveta kako da učinite vaš iPad što funkcionalnijim.

Kako da brzo i lako skenirate, potpišete i pošaljete dokument? 

Sa iOS11 i iPadom poslovanje je lako. Otvorite Notes aplikaciju, zatim u donjem desnom uglu pritisnite + i opciju skeniranja dokumenta. Jednostavno skenirajte željeni dokument i pritisnite Save. Otvorite sačuvani dokument i uz pomoć Apple olovke  ga potpišite elektronski. Kada je dokument potpisan, u gornjem desnom uglu možete izabrati neke od opcija za slanjem putem mejla ili putem drugih socijalnih mreža.

Kako da multitaskujete sa vašim iPadom i novim iOS11? 

Uz pomoć novog iOS11 operativnog sistema sada možete  lako obavljati više poslova. Ako na primer pripremate Keynote prezentaciju i želite da je podelite sa kolegama ili klijentima, jednostavno otvorite Dock meni i prevucite Messenger aplikaciju preko ekrana. Na ekranu će se otvoriti Messenger aplikacija koju možete pomerati po potrebi po ekranu i u kojoj možete uz pomoć drag and drop opcije lako podeliti vaš logo dizajn sa klijentom.

Kako da postignete više sa iOS 11? 

Sa novim iOS11 na vašem iPadu možete selektovati više fotografija za slanje sa samo jednim dodirom. Kliknite i držite fotografiju koju želite da pošaljete, a sa strane drugom rukom označite koje sve fotografije želite dodatno poslati. Kada ste napravili finalni izbor jednostavno prevucite selektovane fotografije u željenu aplikaciju za slanje. Za pregled poslednje korišćenih aplikacija samo prevucite prstom preko Dock menija koji će se automatski otvoriti. Ako pak želite da se vratite brzo na početni ekran to možete uraditi tako što ćete sa pet prstiju pritisnuti ekran u gestu skupljanja šake.

Kako da brzo pronađete željeni fajl? 

Sa novim iOS11 svi vaši fajlovi se nalaze na jednom mestu. U Dock meniju kliknite na Files aplikaciju koja će otvoriti sve vaše fajlove, koje sada jednostavno možete pronaći. Radi preglednosti, možete organizovati vaše fajlove u folderima tako što ćete kliknuti na željeni fajl, držati i prevući u prethodno imenovani novi folder (ili u već postojeći). Takođe, sada možete uz pomoć Search opcije pretražiti fajl aplikaciju i pronaći fajlove čak ako su i na nekom cloud serveru poput iCloud-a ili Dropbox-a.

Kako da obeležavate uz pomoć Apple olovke?

Uz pomoć Apple olovke možete uraditi mnogo više sa vašim iPadom. Jednostavnim pritiskom olovke na Lockscreen-u možete nastaviti beleženje ili kreirati novu belešku u Notes aplikaciji.  Sa Apple olovkom možete odmah potpisati vašu elektronsku dokumentaciju iz mejla, kao i crtati po fotografijama. Takođe, možete printskrinovati ekran, otvoriti ga u donjem levom uglu, obeležiti potrebne delove i jednostavno ga proslediti putem AirDrop-a ili socijalnih mreža.

Kako da u potpunosti iskoristite vaš novi Dock meni? 

Još jedna inovacija koja dolazi sa iOS11 je i novi Dock meni koji čini rukovanje iPadom zaista jednostavno. Sa novim iOS11 Dock meni pored standardnih aplikacija može biti izmenjen i prilagođen vašim potrebama uz jednostavno prevlačenje aplikacija u Dock meni. Ako želite da otvorite fajl koji ste nedavno koristili, samo kliknite na aplikaciju i duže držite. Lista poslednje otvorenih fajlova će se pojaviti u gornjem desnom uglu i možete izabrati dalje više opcija. Ako želite da pošaljete fotografiju, samo otvorite Photos, prevucite fotografiju preko dock menija koji će se automatski prikazati i odaberite željenu aplikaciju preko koje želite obaviti transfer.