Kompanija Apple se postarala da svi iPad korisnici mogu da iskoriste najbolje svoje iPad uređaje tako što će multitaskovati sa više aplikacijama odjednom ili pravilno koristiti dodatke poput Apple Pen-a.

Dajemo vam nekoliko saveta sa kratkim video zapisima koji vas uče step-by-step kako iskoristiti što bolje svoj uređaj. Čak iako ste iskusni Apple korisnik, preporučujemo da pogledate! Ujedno, Apple je izbacio i novi model iPad-a koji je ujedno i najjeftiniji i namenjen studentima i mladim ljudima stalno u pokretu.

Multitasking  

Opcija podeljenog ekrana i multitaskinga sa više aplikacija je izašla još sa iOS9 softverom, a Apple se potrudio da sredi sve sitne nepravilnosti sa iOS11

Ovaj kratki video pokazuje kako da postavite dve aplikacije da dele ekran, koji potom možete izmeniti i podesiti veličinu, kao i lagano uključiti full-screen mode kada je to potrebno. Sve u 59 sekundi!

Apple Pencil i Screenshot

Ovaj kratki video od jednog minuta vam pokazuje kako da koristite Apple Pencil da crtate na prethodno snimljenim skrinšotovima – što vam daje veće mogućnosti za intervenisanje, bilo da su u pitanju beleške, ilustracije ili bojanke za najmlađe. Novi iPad koji je Apple izbacio podržava i Apple Pencil te stoga ga čini savršenim izborom za vas!

Office life  

Ovaj kratki video od 57sekundi će vam pomoći prilikom svakodnevnih zadataka koji iako su jednostavni često nam oduzimaju  previše vremena. Ne možete da nađete baš tu prepisku sa klijentom? Konverzacije u grupnim mejlovima koje se teško isprate? Zahvaljujući ovom step-by-step video klipu možete naučiti da multitaskujete  sa nekoliko imejlova odjednom.

Pripremili smo vam samo nekoliko kratkih filmića koje smo smatrali da su relevantni za svakodnevno korišćenje iPad-a ali ako želite da znate više – Apple Youtube kanal nudi još niz video klipova koji vam mogu pomoći da iskoristite sve potencijale svog uređaja!