Kako koristiti „Markup Annotation Tools“ na macOS-u

Prepoznavši korisnost Markup alatki za napomenu, Apple je proširio njihovu dostupnost u novijim verzijama iOS-a, ali vredi napomenuti da možete pristupiti sličnim i podjednako korisnim alatkama za napomene u nekoliko originalnih Mac aplikacija.

U macOS-u pristupanje toolbaru za označavanje aplikacije vam omogućava da crtate ili označite slike ili PDF dokumente u aplikaciji pomoću strelica, oblika i teksta. Možete ga koristiti i za brzo potpisivanje dokumenta digitalnim potpisom – što se može pokazati jako korisnim na dnevnom nivou.

Kako osposobiti Markup ekstenziju na macOS-u

  • Kliknite na Apple () ikonicu na toolbar-u vašeg Mac računara i izaberite System Preferences
  • Kliknite na „Extensions“
  • Kliknite na Actions u levom delu Extensions panela
  1. Ako već nije štrikirano, kliknite na box pored Markup ekstenzije desno

Jedna od možda najkorisnijih integracija se može naći u Mail-u. Kada ste prevukli fotografiju u poruku, pređite kursorem miša preko njega, kliknite na strelicu koja se nalazi u gornjem desnom uglu i kliknite Markup iz padajućeg menija.

Vaša fotografija će biti dodata, sa Markup toolbarom u prvom planu, i spreman za doradu fotografije. Markup-u možete pristupiti i u okviru „TextEdit-a“ kao i uz pomoć drugih aplikacija za editovanje dokumenata. Da testirate dostupnost, jednostavno prevucite kursor miša i potražite strelicu u gornjem desnom uglu.

U Preview-u, Markup toolbar ima svoje dugme pored Search-a u taskbar-u. Ovde možete dobiti i nešto više od samo Markup-a i podesiti boju, veličinu ili čak iseći neželjene delove fotografije.

Takođe, Markup toolset je dostupan i uz Photos aplikaciju. Sledeći put kada želite da editujete fotografiju, kliknite na Extensions (tri tačkice u krugu) i kliknite Markup.

Članak preuzet sa macrumors.com

Nadja Breton

Ostavite odgovor