U prethodnom blog postu smo govorili o tome kako iskoristiti sve potencijale vaše iPhone kamere, a danas vam predstavljamo Apple tutorijale koji se fokusiraju na kompoziciju fotografije uz pomoć telefoto kamere kao i kako eksperimentisati sa kadriranjem kao profesionalac. 

Svaki Youtube tutorijal traje oko 30tak sekundi i korak po korak objašnjava kako koristiti iPhone kameru da fotografišete jedinstvene kadrove.

U telefoto kamera feature-u , Apple sugeriše da koristimo telefoto objektiv tako što ćemo pojednostaviti kompoziciju izostavljajući pozadinu i fokusirajući se na subjekat. Telefoto fotografije su dostupne na iPhone X i iPhone plus modelimima sa dve kamere (poput iPhone 7 Plus i iPhone 8 Plus)

U tutorijalu za kadriranje, Apple tim sugeriše da potražite zanimljive forme u kadru i postaviti subjekat blizu te forme da biste dobili prirodniji kadar.

Apple je namenio ove tutorijale korisnicima koji nisu možda nisu upoznati sa svim featurima svog telefona, ali i korisnicima koji žele da unaprede svoje iskustvo korišćenja iPhone telefona stoga preporučujemo svima da odvoje par minuta i pogledaju.