Kako upotrebiti najbolju šifru sa iOS12?

U prošlom članku smo se osvrnuli na 10 najgorih šifri koje korisnici smišljaju prilikom kreiranja novih naloga, a u tekstu dalje saznajte kako kreirati sigurnu i jedinstvenu šifru za aplikacije i razne naloge.

Prilikom kreiranja šifri, iOS12 sistem će vam preporučiti automatski snažnu šifru koju je nemoguće pogoditi. Takođe, uz pomoć novog sistema možete lako pregledati da li je određena šifra već korišćena za neke od vaših naloga.

Pokrenite Safari aplikaciju sa vašeg iPhone ili iPad uređaja i ukucajte adresu željenog sajta na kojem želite kreirati nalog.

  1. Ukucajte vaše korisničko ime ili imejl adresu
  2. Kliknite na polje za kreiranje šifri – i iOS će generisati snažnu šifru umesto vas
  3. Kliknite na „Use Strong Password“ da prihvatite ponuđenu šifru i sačuvajte je kao login na svom iCloud Keychainu (koji će vam omogućiti da lako pristupite vašim sigurnosnim podacima sa bilo kog Apple uređaja uz pomoć vašeg naloga).

Kako pronaći već korišćene šifre u iOS12?

  1. Odaberite Settings na vašem iPhone ili iPad uređaju
  2. Kliknite polje Passwords & Accounts
  3. Potvrdite vaš identitet uz pomoć Touch ID-a, Face ID-a ili PIN-a
  4. Skrolujte vašom listom šifara, i ako na bilo kojem mestu primetite trouglić sa znakom upozorenja kliknite na tu šifru
  5. Zatim, kliknite na „Change Password on Website“ da biste otvorili vebsajt nalog koji ima već iskorišćenu šifru koju možete izmeniti naknadno i time sprečiti krađu vaših podataka. (takođe, možete videti koji vebsajtovi dele identične šifre i potencijalno ih izmeniti).
Nadja Breton

Ostavite odgovor