Nakon što je ranije ovog meseca urbanistička komisija grada Kupertina odobrila Apple projekte novog takozvanog “spaceship campus” niza objekata, ceo Kupertinov gradski savet je potvrdio ovo glasanje i jednoglasno odobrio da se nastavi sa projektom do sledećeg, novembarskog sastanka gde će se ponovo postaviti isto pitanje po poslednji put pre početka izgradnje. Do odluke je došlo nakon šest sati većanja sa mnogo glasova podrške, ali i nekkoliko zabrinutih članova zajednice, nakon čega je pozitivna odluka dočekana aplauzom od strane svih prisutnih.

Današnja dozvola je bila poslednja prilika za peticije ili žalbe od strane građana, za koje je dato još dodatnih deset kalendarskih dana. Ukoliko se ni tada ne pojave đalbene peticije, Apple će dobiti konačno zeleno svetlo da započne sa rušenjem starog HP kompleksa zgrada, premeštanjem cevi, drva, drumova i izgradnjom privremenog zvučnog zida. Sledeći formalni sastanak je zakazan za 19. novambar, kada se očekuje ova odluka.

maketa apple

Apple planar Fazu #1  projekta kao zgradu površine 260.000 hiljada kvadratnih metara u obliku prstena sa podzemnim parkingom kapaciteta 2.400 vozila, 9.000 kvadrata fitnes centar, auditorijum površine 11.000 kvadrata, glavni nadzemni parking za još 6.000 vozila i ostala propratna zdanja. Druga faza će doneti još 60.000 kvadrata kancelarijskog prostora i zgrada namenjenih za istraživanje i laboratorije, razvoj ali i postrojenja za proizvodnju električne energije.

CEO Apple Tim Kuk je na twitteru prokomentarisao ovu dozvolu:

tim cook twitter

– Pročitajte više (izvor: MacRumors) >