Najvažnije sa Apple Keynote Event 2019

Pre nekoliko dana, kompanija Apple je održala svoj godišnji event na kojem se po tradiciji predstavljaju novi modela iPhone, iPad, i Mac uređaja. Zvezda ove večeri je kao što smo i očekivali novi iPhone 11 i iPhone 11 Pro/Pro Max. Pored novog mobilnog uređaja bilo je reči i o novoj seriji Apple Watch-ova, novom iPadu od 10.2-inča, Apple Arcade i Apple TV+

Za manje od dva časa koliko je trajala prezentacija, Apple je predstavio sve novitete kompanije a mi vam sada u skraćenoj verziji prenosimo najbitnije sa Apple Keynote večeri.

Apple iPhone 11 Pro/ Pro Max

Naslednici iPhone XS i XS Max su novi modeli iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max, i kao što smo i pretpostavljali dolaze sa tri kamere za ultimativno iskustvo fotografisanja poput profesionalaca. Uređaji su dostupni u četiri boje uključujući i novu Midnight Green i dolaze u matiranoj verziji stakla sa dodatnom rezistentnošću protiv vode.

Novi iPhone 11 Pro uređaji dolaze sa Super Retina XDR ekranom i A13 bioničkim čipom koji može da izdrži još sigurno 4-5 sati duže od prethodnih iPhone uređaja.

Apple iPhone 11

Naslednik iPhone XR-a je iPhone 11 koji sada spada u najjeftiniji mobilni novije generacije. iPhone 11 ima dual-lens kameru, dolazi u šest novih boja, ima A13 bionički čip i Dolby Atmos zvuk.

Kamera najnovijeg telefona zapravo sadrži dve kamere od 12megapiksela, novi Night mode za fotografisanje u uslovima loše svetlosti, kao i pametni HDR.

Apple Watch v5

Zvezda ove večeri pored iPhone uređaja je svakako i novi Apple Watch pete generacije sa watchOS 6 softverom. Peta generacija pametnih satova ima displej koji je uvek uključen, što znači da ne morate da se oslanjate na pokret ruke da biste videli koliko je sati.

U satu se takođe nalazi i kompas kao i internacionalni brojevi SOS brojevi. Svaki sat je optimizovan za novi feature i ne utiče na sveukupno trajanje baterije, a ukoliko želite možete smanjiti osvetljenje kada ne koristite sat i vratiti ga lako po potrebi.

Novi iPad od 10.2inča

Apple kompanija je pored telefona i pametnog sata objavila da će uskoro biti u prodaji i novi iPad sedme generacije koji će se prodavati po dosta povoljnoj ceni iako ima veći Retina displej od prethodnih generacija

Od tehnologije, novi iPad uključuje A10 čip, podržava prvu generaciju Apple Pencils kao i Smart connector koji se može zakačiti na tastaturu. Nova sedma generacija iPada dolazi u srebrnoj, sivoj i zlatnoj varijanti, u konfiguraciji od 32GB i 128GB.

iOS13

Pored novih uređaja, Apple Event je doneo i datum kada možemo očekivati novi iOS update – 20. septembar,

Željno iščekujemo 20. septembar i oficijalnu prodaju novih iPhone, smart watch i iPad modela koji će se uskoro naći i u prodaji u Macoli!

Nadja Breton

Ostavite odgovor