Novi 16inčni MacBook Pro

Pre nekoliko dana Apple je objavio novi model MacBook Pro-a od čak 16inča o kojem se dugo govorilo. Ovo je ujedno i najveći MacBook Pro u komercijalnoj prodaji posle 17inčnog MacBook Pro-a koji je povučen iz prodaje 2012. godine.

Novi 16inčni MacBook Pro ima veći ekran sa tanjim ivicama od 15inčnog MacBook Pro-a. Displej ima rezoluciju ekrana od 3072×1920 piksela.

16inčni MacBook Pro

Tastatura je takođe poboljšana i umesto manje popularnog „leptir mehanizma“, tastatura novog 16inčni MacBook Pro-a ima „makazice mehanizam“. Što se memorije tiče – 64GB RAM memorije i 8TB SSD-a zvuči dobro zar ne?

Pored tastature koja je pretrpela neke izmene, Touch Bar i dalje živi, iako je sada fizički vraćena tipka Esc. U liniji sa dizajnom najnovijeg MacBook Air-a Touch ID senzor je takođe odvojen od Touch Bar-a.

Što se tiče tehničkih specifikacija AMD Radeon Pro od 5000M grafička u paru sa GDDR6 video memorijom i 8GB VRAM opcijom, veća baterija od 100Wh za duže trajanje, i redizajnirani sistem od šest zvučnika sa novim mikrofonima.

Sa početnom cenom od 2,399$ u Americi, 16inčni MacBook Pro je dostupan u Apple Storu, a uskoro će biti dostupan i u Macoli.

Ako želite da budete prvi koji će dobiti svoj novi MacBook Pro od 16inča prijavite se u formularu ispod i kontaktiraćemo Vas kada bude dostupan.

Nadja Breton

Ostavite odgovor