Novi ARKit update – Star Wars: Jedi Challenges’ dostupna svim iOS korisnicima

Kada je kompanija Apple prvi put predstavila ARKit developersku platformu, jedan od primera koji je prikazan je Dejarik – holografska igra iz Star Wars univerzuma.

Igrica je dostupna u augmentovanoj realnosti na ovom linku ali zahteva dodatne gedžete poput Lenovo Mirage AR set.

Kompanija Disney je ove nedelje updejtovala Jedi Challenges aplikaciju sa ARKit podrškom uklanjajući potrebu za dodatnim gedžetima. Sada svako ko ima iPhone ili iPad sa iOS11 može igrati Dejarik Holochess besplatno sa čak 18 nivoa koji se nalaze na šest planeta i 8 fantastičnih stvorenja sa jedinstvenim sposobnostima!

Iz kompanije Lenovo kažu da Holochess mode uključuje oko dva – tri sata igranja.

Star Wars: Jedi Challenges sa ovim apdejtom dodaje ARKit kompatibilnost. Korisnici sa Apple uređajem koji ima iOS11 sada mogu iskoristiti magiju augmentovane realnosti direktno sa svojih mobilnih telefona.

Prošlog meseca, Sensor Tower je izjavio da su iPhone i iPad korisnici širom sveta skinuli više od 13 miliona ARKit igrica od kada je platforma lansirana (septembar 2017). Igrice ostaju dominantna kategorija u ARKit aplikacijama – obarajući rekorde sa 35% na 47% (mesec dana nakon iOS11).

Iako zahvaljujući ARKit tehnologiji više nisu potrebni headset uređaji za Holochess – svako ko želi da učestvuje u Star Wars:Jedi Challenge Lightsaber bitkama i strategijskim borbama ipak treba imati Mirage ekstenzije. Dok su Jedi Challenges dostupni na Android pametnim uređajima, podrška za Google ARCore još uvek nije najavljena.

Tekst preuzet sa: https://www.macrumors.com/2018/04/18/star-wars-jedi-challenges-ios-arkit/

Naslovna fotografija: iMore

Nadja Breton

1 thought on “Novi ARKit update – Star Wars: Jedi Challenges’ dostupna svim iOS korisnicima”

Ostavite odgovor