Originalni iPhone vs. iPhone 11 Pro iz prve ruke

Prvi iPhone je izašao 2007. godine i promenio način na koji koristimo mobilne uređaje. Danas, to nisu samo mobilni uređaji koji nam služe da obavimo pozive i otkucamo SMS poruku, već portalni kompjuteri sa kojima se može voditi ozbiljan posao. Popularni jutjuber za kojeg ste možda čuli – MKBHD je uradio recenziju prvog iPhone uređaja iz 2007. godine i poslednjom verzijom – iPhone 11 Pro koji je izašao 12 godina kasnije. Klip možete pogledati u nastavku članka.

Za sve koji možda nemaju vremena da se detaljno posvete, ovaj video u detalje i iz prve ruke objašnjava i upoređuje kvalitet kamere, celokupni dizajn, set novih feature koje ga krase, i pokazuje nam zapravo koliko se iPhone dizajn promenio tokom poslednje dekade. Zanimljiva percepcija koja definitivno ima i širu perspektivu.

Iako nam je jasno da naravno sa novom tehnologijom došao je i novi dizajn, uvek je zabavno uporediti i vratiti se u početak 2000. godine i tadašnji izgled mobilnog telefona.

U poređenju sa 5.8 inčnim iPhone 11 Pro, novi 3.5inčni iPhone izgleda kao igračka, zbog svoje veličine, iako postoji grupa kupaca koja žali za manjim telefonima i odlučuje se npr. za iPhone SE model, iako stariji, kao najbolju opciju koju mogu dobiti a da je u manjim dimenzijama. Neke od najvećih promena i unapređivanja su došla na polju kamere, jer sa novim iPhone 11 Pro mobilnim telefonom imamo kameru od 12 megapiksela sa kamerom od tri sočiva i posebnim featurima kao Portrait mode i Night Mode koji mogu da pariraju i nekim DSLR aparatima.

‌iPhone 11 Pro je zanimljiv jer nam ostavlja prostor za imaginaciju kako bi izgledao novi mobilni uređaj za 12 godina. Znamo da je nemoguce toliko unapred razmisljati i polemisati ali tehnologija preklapanja, 5G mreža i brojni noviteti su nešto što nas sigurno čeka u budućnosti!

Nadja Breton

Ostavite odgovor