Na jučerašnjem specijalnom Apple eventu, Tim Cook i Apple Inc. su predstavili nove modele Apple uređaja koji uključuju novi dizajn iPad Pro modela od 12.9-inča i novi MacBook Air kao i poboljšani Mac mini! Pogledajte celokupni event na sledećem linku. 

Na jučerašenjem eventu koji je trajao oko 90min. Apple je predstavio novi Space Gray Mac mini uređaj sa novim hardverom, novi MacBook Air sa Retina ekranom i Touch ID tehnologijom, kao i potpuno novi redizajnirani iPad Pro sa FaceID tehnologijom. 

iPad Pro (11 inča i 12.9-inča)

Zvezda eventa je bio novi Apple iPad Pro model od 11 i 12.9-inča sa ekranom od ivice do ivice koji ne uključuje Home dugme, kao i TrueDepth kamera sistem sa novom Face ID tehnologijom. Umesto Lightning porta, novi iPad ima USB-C konektor, A12 bionički čip i nema port za slušalice.

MacBook Air ( 2018)

Za sve Mac ljubitelje, na tržište je stigao novi MacBook Air sa novom tastaturom i ekranom koji ima Touch ID tehnologiju (što je novitet i po prvi put vidimo na ovakvom tipu laptopa). Novi MacBook Air dolazi u tri boje i sada je moćniji nego ikad zahvaljujući Retina ekranu, Intel čipu osme generacije, i 1.5TB prostora za čuvanje podataka. 

MacMini 

Ne zaboravimo i MacMini koji je poslednji put poboljšan pre četiri godine. Novi MacMini ima sada mnogo portova i mnogo prostora za nadograđivanje. Novi model ima quad i 6-core Intel čip osme generacije, do 2TB mesta za čuvanje podataka, i podršku za do 64GB RAM-a, kao i novi Space Gray izgled. 

Uskoro ćemo pisati više i opširnije o novim iPad,MacBook Air i MacMini modelima stog pratite nove Macola vesti. 

*Fotografije preuzete sa SlashGear, video i tekst delimično preuzeti sa MacRumors