Apple nas je iznenadio jednim velikim novogodišnjim poklonom! Do sada smo mogli da poklanjamo razne vrste sadržaja. Aplikacije, muziku, novac, filmove, serije, TV program, kartice sa poklonima, čestitke i uređaje. A od sada možete poklanjati drugima i nešto neočekivano – Knjige.

Naime, kao App Store, iTunes Store i ostalo storovi, i iBooks Store je danas dobio novu funkciju poklona. Možete odabrati knjigu, i poslati je prijateljima ili porodici. Pokloni na odredište stižu odmah, ili možete zakazati za određeni datum – na primer novogodišnje jutro.

ibooksgifting

 

Pokloni na iBookstore sada funkcionišu identično kao Apple iTunes i App Store: Samo odaberite knjigu koju želite da poklonite nekome, a zatim kliknite ili na strelicu pored cene  (na Mac računaru) ili na “Podeli” dugme na svom iOS uređaju. Na Macu odaberite “Pokloni ovu knjigu” a na iOS “Poklon” – zatim dodajte na koju email adresu želite da pošaljete ovo, Ime primaoca i datum kada da se dostavi.

Na žalost, zbog autorskih prava korisnici ne mogu poklanjati knjige internacionalno, već samo ukoliko se ostali nalaze na Store u istoj državi.