Segmenti teksta su preuzeti i prevedeni sa AppleInsider.com >

Kao što je svima već sigurno poznato, ovog leta Apple Inc. je otkrio seriju novih iOS11 feature koji su posebno dizajnirani da vam olakšaju rad na iPadu, poput novog Dock menija i Drag and Drop podrške koja vam omogućava da lakše i elegantnije rukujete vašim iPadom. Prateći novu tehonologiju iOS11 drugi developeri su razvili brojne aplikacije koje podržavaju ovu tehnologiju a u narednom tekstu ćemo vam predstaviti naš izbor.


Da počnemo od početka. Pre svega, Apple je updejtovao svoje produktivne aplikacije poput Pages, Numbers i Keynote tako da podržavaju nove feature iOS11 operativnog sistema. Takođe, u cilju promovisanja novog feature-a u App Storeu možete pronaći novu kategoriju “Do more with Drag and Drop” gde se rangiraju brojne aplikacije koje vam mogu učiniti život lakšim.

Od produktivnih aplikacija koje su dodale podršku za Drag and Drap su Weebly, i aplikacija za pisanje i hvatanje beleški Bear, Notability, GoodNotes4, Day One Journal i Todoist.

Aplikacije za organizaciju poput Fantastical 2 vam dozvoljavaju da predviđene kalendarske događaje prevlačite u okviru aplikacje i da ih dalje delite putem drugih aplikacija, kao i da dodajete tekst. OmniFocus 2, Omnigraffle 3 i OmniPlan 3 sada takođe podržavaju Drag and Drop feature u okviru samih aplikacija i između drugih.

Paralelno sa novom podrškom PDF Viewer by PSPDFKit i DocuSign, Readdle je azurirao svoje aplikacije za korišćenje i menadžment fajlova uključujući PDF Expert, Scanner Pro, Documents i Spark.

Takođe, ako želite možete koristiti Drag and Drop iz Safari pretraživača u druge aplikacije poput Pocket (koji ih čuva za kasnije korišćenje) i 1Password koji vam sada dozvoljava da prevlačite informacije iz Contacts, ili prebacivati nazive naloga, šifre, brojeve kreditnih kartica, adrese i druge korisne informacije u druge aplikacije.

Aplikacije za prezentacije poput Ingage od Scrollmotion-a, FlowVella i join.me sada takođe podržavaju Drag and Drop feature za ubacivanje sadržaja.

iPad aplikacije za obradu fotografija, skiciranje i animacije dobijaju prelaze na novi nivo sa Drag and Drop featureom, i već sada postoji nova podrška za Affinity Photo by Serif, Pixelmator, Pret A Template, Dribbble, Polarr, Procreate (koji vam dozvoljava da prevlačite dela, četkice i čitave palete između aplikacija), Core Animator, Autodesk SketchBook i Sketchbook Motion, kao i Adobe Illustrator Draw, Capture CC i Photoshop Sketch.

Od muzičkih aplikacija, Remixlive vam sada dozvoljava da eksportujete i importujete semplove, i snimke tako što iz prevlačite iz Files aplikacije. I Twitter i Pinterest sada podržavaju Drag and Drop fotografija, linkova i gifova, ili čak da prevlačite odabrani sadržaj iz Safari pretraživača.
Momento GIF Maker je dodao podršku za Drag and Drop, kao i OpenTable koji vam sada dozvoljava da Drag and Drop restorane iz OpenTable aplikacije u iMessage, ili da prevlačite rezervacije u iCal ili na primer Apple Maps.

Drag and Drop feature  se pokazao kao jako koristan među iPad korisnicima, i Apple vredno radi na tome da podrška za aplikacije samostalnih proizvođača bude jednostavna i lako dostupna.

Segmenti teksta su preuzeti i prevedeni sa AppleInsider.com >