Kompletno rešenje

Blackmagic Cintel film scanner uključuje sve što vam je potrebno za kompletno kompjutersko rešenje digitalizovanja, skeniranja i grejdinga. Cintel Scanner sa ugrađenom moćnom Image Mill tehnologijom stabilizacije i uklanjanja zrna, ulaz za 35mm filmsku traku (16mm adapter se kupuje posebno), dve rolne za film, set roler čistača, DaVinci Resolve 11 najnoviju inkarnaciju holivudski popularnog softvera za kolor.

complete-solution

Konvertujte filmsku traku u Ultra HD 4K

4K postaje profesionalni ali i konzumentski standard brzinom munje. Potražnja za Ultra HD materijalom nikada nije bila veća a eksponencijalno će rasti u narednim godinama. Ultra HD nosi neverovatan kvalitet slike, a postoje već milioni sati materijala u 4K rezoliciji, snimljenih u poslednjih 100 godina, zarobljenih na 35mm traci. Novi Blackmagic Cintel scanner skenira negative i pozitive u neverovatni Ultra HD, koji do sada nije bilo moguće tako detaljno skenirati, a koji već nosi 4K rezoluciju.

realtime cintel footage

Skeniranje u realnom vremenu

Cintel Film Scanner je prvi 4K skener na svetu koji koristi Thunderbolt 2 tehnologiju, što ga čini izuzetno jednostavnim za podešavanje i korišćenje. Novi difuzni izvor svetlosti pomaže da Cintel Scanner snima fluidno, u realnom vremenu, nežno radi sa filmskom trakom i prebacuje podatke izuzetnom brzinom. Thunderbolt 2 veza dozvoljava masivne brzine od čak 20GB/s i kablove dužine i 30m što znači da će svi podaci biti preneti na vaš računar bez ograničenja.

connection-types

Izuzetno jednostavan za rad

Korišćenje Blackmagic Cintel Film Scannera je jednostavno i intuitivno. On dolazi sa kontrolnim softverom za Mac računare, koji uključuje sve što vam je potrebno za skeniranje i transfer Ultra HD i HD materijala. Skenirane fajlove nakon ovoga možete otvoriti u DaVinci Resolve 11 softveru koji se dodatno dobija uz skener, radi restauracije i masteringa.