Program zamene!

Apple je danas objavio novi internacionalni program besplatne zamene za određene modele 13-inčnog MacBook Pro retina laptopa bez Touch Bar opcije. Mašine na koje se ovaj program odnosi su proizvedene između Oktobra 2016 i Oktobra 2017-te godine.

U svom press obaveštenju, Apple navodi da određeni segment računara proizvedenih u tom opsegu datuma sadrži komponentu koja se može pokvariti i izazvati kvar iu vidu naduvavanja i deformacije na unutrašnjoj bateriji uređaja. Apple navodi da ovaj vid kvara može izazvati vizuelne deformitete, ali i da ne predstavlja problem za bezbednost korišćenja računara. Ovom prilikom obavezali su se da će besplatno zameniti sve baterije koje odgovaraju toj seriji.

“Apple has determined that, in a limited number of 13-inch MacBook Pro (non Touch Bar) units, a component may fail causing the built-in battery to expand. This is not a safety issue and Apple will replace eligible batteries, free of charge. Affected units were manufactured between October 2016 and October 2017 and eligibility is determined by the product serial number.”

Da li moj računar potpada pod program?

Ukoliko želite da proverite da li Vaš računar potpada pod ovaj novi program zamene možete odmah otići na novu stranicu Apple sajta koja sadrži alat preko koga unosom serijskog broja svog računara, možete za tren oka proveriti da li vam je zamena baterije potrebna.

Kao i uvek, podsećamo vas da ukoliko vam zamena baterije bude potrebna, obavezno uradite bekap podataka sa vašeg sistema pre nego što računar donesete u servis. Ukoliko je vaš računar oštećen u nekom drugom pogledu, Apple propisuje proceduru po kojoj će naši ovlašćeni serviseri fotografisati oštećenja i stupiti u kontakt sa Apple TSPS službom koja u ovom slučaju donosi odluku da li zamenu treba dozvoliti.

Apple navodi da bilo koji korisnik koji je već platio zamenu baterije za model računara koji potpada pod ovaj program zamene, može dobiti povraćaj sredstava od strane Apple.

Kako da pronađem serijski broj?

Klikom na Apple logo, u gornjem levom ćošku ekrana, a zatim na odeljak “About This Mac” možete otvoriti prozor sa detaljnijim sistemskim specifikacijama Vašeg računara. Unutar ovog prozora, u donjem delu naći ćete serijski broj.

Već sam proverila/o da serijski broj mog uređaja potpada pod program zamene.