Apple na putu povratka samom sebi, novi Mac Pro računar

Prošli tekst smo posvetili sveobuhvatnoj recenziji WWDC 2019 konferencije u kojoj smo pomenuli i novi dizajn Mac Pro kompjutera. Danas se više fokusiramo na ovaj Apple uređaj i predstavljamo vam prve impresije.

Rezervišite svoj novi Mac Pro

Već danas možete rezervisati svoj Mac Pro prijavom na formular u dnu strane. Rezervacije nisu obavezujuće, poslaćete nam svoje kontakt podatke, i Vaš lični prodavac će vas kontaktirati čim informacije o ceni i dostupnosti modela budu javne. Svi računari prodati u Srbiji dolaze sa garancijom od dve godine.

Mac Pro – Ponovo Pro.

Dugo očekivani redizajn Mac Pro-a je konačno stigao na velika vrata, a u toku konferencije, pojedini novinari su imali prilike da se bolje upoznaju sa ovom moćnom mašinom.

Željno iščekujemo da Mac Pro stigne i u Macola radnju/onlajn prodavnicu u Srbiji. Ako želite da prvi dobijete informaciju kada možete kupiti svoj novi Mac Pro, popunite formular u nastavku.

TechRadar  je rekao nešto više o samoj estetici nove Mac Pro mašine.

Za one, kojima je prethodni dizajn Mac Pro-a delovao neuverljivo, novi redizajn će delovati dosta industrijski. Dizajniran je tako da bude modularan, i da se dobro hladi. Izgleda moćno i govori „ovo je mašina na kojoj se radi i koja nije namenjena da samo izgleda lepo“. Može se montirati na rek policu, a možete mu dodati i točkiće koji će ga učiniti pokretnim, tako da ga možete premestiti iz prostorije u prostoriju.

TechCrunch  je delovao manje impresioniran novim izgledom i komentarisao je njegov izgled „rendalice“.

Neverovatno je koliko novi dizajn liči na rendalicu za sir. Naravno, ovo nije ni prvi put da Pro računar izgleda ovako. Iako prethodni modeli idu u sličnom pravcu, ovo je potpuno novi nivo, iako postoje neke toplotne prednosti prozračne strukture – ali smo sigurni da je postojao i drugačiji način da se to postigne.

Engadget se više fokusirao na funkcionalnost uređaja

Jedna od prednosti ovako dizajnirane mašine, pored grafičkih i internih performansi, je naravno i mogućnost pristupa internim komponentama uređaja. Zanimljivo je da kada okrenete safety ručku, mašina se automatski ugasi – u cilju sprečavanja povreda od strujnog udara ili sličnih nezgoda. Pet minuta sa ovom mašinom nije dovoljno da damo kompletnu recenziju kvaliteta, ali svakako je zanimljivo istaći 6K ekran, a HDR je ona komponenta sa kojom Apple opet pomera granice.

The Verge se fokusirao na snagu novog računara koja je usmerena na video rendering, muziku i obradu fotografija.

Imali smo prilike da vidimo Mac Pro kako pokreće aplikacije poput Logic, Lightroom, and Final Cut Pro X. Ovo je sigurno jedna od najmoćnijih mašina za kreativnu produkciju i editovanje koju je Apple stvorio… Rad na ovom računaru je izgledao prilično lagano, sa Pro Display HDR ekranom koji se pokazao odličnim pri obradama RAW fotografija.

Još jedna zanimljivost koja nas je obradovala je AR aplikacija koja vam dozvoljava da pogledate kako kompjuter može izgledati u vašem stanu. Jednostavno kliknite na Mac Pro ili Pro Display XDR veb stranicu sa vašeg iPad-a ili iPhone-a i kliknite opciju „See Mac Pro in AR“ i otvorite AR aplikaciju na vašem uređaju.

On-Line Rezervacije:

Nadja Breton

Ostavite odgovor