Razlika između Apple Pencil i Apple Pencil 2

Ako već imate iPad novije generacije i Apple Pencil i potencijalno razmišljate o kupovini novog modela, preporučujemo Apple Pencil 2, iako vam na prvi pogled može delovati kao samo još jedan dodatak. U nastavku teksta vam predstavljamo osnovne razliku između Apple Pencil i Apple Pencil 2 – jer znamo da pre kupovine bilo kog proizvoda važno je ispitati sve mogućnosti i dobro se informisati.

Pored novih modela od 11-inča i 12.9-inčnog iPad Pro-a (2018), Apple je predstavio drugu generaciju dodataka – Apple Pencil 2 koja je dizajnirana da radi na tabletima poslednje generacije.

U videu možete pogledati osnovne razlike između Apple Pencil i Apple Pencil 2 i videti sve novitete koje ovaj novi dodatak može da ponudi.

Kada je reč o dizajnu, kao što možete primetiti nova olovka je znatno tanja, jer konačno ne poseduje lightning connector koji – složićemo se nije imao puno smisla kada je reč u user friendly korišćenju i punjenu vaše olovke.

Nova olovka nema zaobljene ivice, već ravne što dozvoljava bolju integraciju sa rukom i kačenje na iPad, vizuelno lepše izgleda bez metalnog vrha. Što se punjenja tiče, zahvaljujući bežičnom konektoru, dovoljno je prisloniti samo olovku na iPad i ona će se momentalno zakačiti. Nova tehnologija dozvoljava uparivanje, punjenje i odlaganje olovke kada je ne koristite i predstavlja znatno poboljšanje po pitanju UX dizajna.

Pored novog dizajna i funkcije, olovka druge generacije podržava i gestove. Sa duplim tap-om na ekran nova olovka može da promeni alatke u aplikacijama koje to podržavaju, što je korisno kada npr. crtate i želite brzo da promenite sa olovke na gumicu i nazad.

Što se cene tiče, Apple Pencil 2 jeste skuplja od Original Apple Pencil, i korisnici koji imaju novi iPad Pro (2018) imaju ovo kao jedinu moguću opciju jer prethodna generacija ne radi na novim uređajima.

Jeste li već isprobali kakav je osećaj crtati i pisati sa novom olovkom? U komentarima nam možete napisati vaša iskustva!


Nadja Breton

Ostavite odgovor