Samsung Galaxy Buds + VS AirPods / AirPods Pro

Samsung je na svom Unpacked Event u San Francisku ove nedelje predstavio novi Galaksi Z Flip i S20 smart liniju, a prateći svoje nove vodeće uređaje, Samsung je takođe lansirao nove bežične slušalice u mreži nove generacije Galaxy Buds +

U MacRumors poslednjem Youtube videu imali smo priliku da vidimo nove Galaxy Buds + kako bi se moglo napraviti brzo poređenje sa AirPods-om i AirPods Pro-om.

Po dizajnu, Galaxy Buds + izgledaju prilično identično originalnim Galaxy Buds modelima, ali dodat je mikrofon i kućište za punjenje sada ima sjajni finiš umesto mat finiša. Veličina, fit i udobnost su nepromenjeni. Galaxy Buds + su po dizajnu bliži ‌AirPods Pro‌ nego ‌AirPods‌ zbog mekih silikonskih vrhova koji se uklapaju u ušni kanal kako bi se omogućilo čvršće zaptivanje, ali ne postoji tehnologija ukidanja buke koja je uključena u Galaxy Buds +. S drugom generacijom Galaxy Budsa, Samsung je imao za cilj da poboljša kvalitet zvuka za muziku i telefonske pozive, zajedno sa radnim vekom baterije, a obe se čine bolje.

Galaxy Buds + sada traje 11 sati pre nego što je potrebno da se ponovo napuni, a čini se da je zvuk poboljšan. Iako bliže u dizajnu ‌AirPods Pro‌, cena i funkcionalnost Galaxy Buds + bolje se podudaraju sa standardnim „AirPods‌“. Postoje kontrole na dodir na svakoj Galaxy Bud + slušalici, koje se mogu koristiti za reprodukciju / pauzu, preskakanje numera i aktiviranje glasovnih pomoćnika. To su jedine tri funkcije koje su dostupne kod povezivanja Galaxy Buds + sa iPhone-om, ali sa Android uređajem funkcija duge pritiske može se prilagoditi automatskom pokretanju Spotifaja. Samsung takođe nudi alate za kontrolu nivoa zvuka u okolini (mada nije primećena velika razlika s tim omogućenim) i prilagođavanje zvučnog profila.

Sve u svemu, čini se da su Galaxy Buds + audio poboljšani i zvuče bolje od „AirPods‌“, ali nema velike razlike. Postoji velika razlika u kvalitetu zvuka u poređenju sa AirPods Pro‌ u korist ‌AirPods Pro‌, i činjenica da nisu namenjeni nadmetanju sa Apple-ovim slušalicama za uklanjanje buke. Korisnici Android-a koji su razmišljali da dobiju „AirPods“ za svoje pametne telefone možda će umesto toga razmisliti o Galaxy Buds +, ali oni koji koriste i iOS i Android možda i dalje žele da idu u redovne „AirPods“ zbog funkcionalnosti H1 čipa. H1 čip u ‌AirPods‌ i ‌AirPods Pro‌ omogućava hands-free „Hei ‌Siri‌“ zahtevima, poboljšava povezanost i poboljšava domet, a takođe omogućava brzo prebacivanje između Apple uređaja povezanih na isti iCloud nalog.

Šta Vi mislite o Samsung-ovom poboljšanom Galaxy Buds +?

Članak i fotografije preuzeti sa MacRumors

Nadja Breton

Ostavite odgovor