Novi iPad Pro ima potpuno novi dizajn sa displejem od skoro ivice do ivice, i nije zaobljen kao prethodni modeli. Novi displej zamenjuje Touch ID Home dugme sa TrueDepth kamera sistemom koji podržava Face ID sistem za lakšu i bržu autentifikaciju.  

Dizajn ekrana novog iPad Pro modela je zaista izvrstan, još kada se na to doda da je uparen sa True Tone tehnologijom, ProMotion tehnologijom za 120Hz, i sa vibrantnim bojama koje do sada nismo videli na iPad-u.  

Novi model od 11-inča je zapravo isti kao model od 10.5-inča sa većim displejem, ali 12.9-inč model ima istu dimenziju iako je ekran veći a sam iPad je kompaktniji

Novi USB-C port zamenjuje dosadašnji Lightninh port, tako ga možete priključiti na 4K displeje, kamere i čak vaš iPhone. Sa USB-C portom iPhone uređaji mogu da se pune preko iPad Pro-a, isto kao što može i na Mac-u. 

Face ID na novom iPad Pro-u radi sjajno, i za razliku od iPhone modela može da otključa uređaj bilo da je reč o vertikalnoj ili horizontalnoj orijentaciji. Treba da pazite da ne prekrivate senzor sa rukom kada ga koristite u horizontalnoj orijentaciji. 

A12X u novom iPad Pro modelu je znatno brži od mnogih tableta na tržištu, ali ono što treba znati pri odabiru je da svi 64,256 i 512GB modeli imaju 4GB RAM-a dok 1TB modeli imaju 6GB.

Uz novi Apple iPad Pro dolaze i dva poboljšanja gedžeta. Apple Pencil 2 i Smart Keyboard Folio. Ako želite da crtate i skicirate, Apple Pencil 2 je pravo rešenje za vas. Manja je od originalne Apple Pen i puni se tako što se prisloni samo na iPad uz pomoć magneta. Nema više nezgodnog punjenja!Smart Keyboard Folio tastatura i zaštita za vaš novi iPad Pro deluje kao na prvi pogled slična prvoj verziji, međutim kada bolje pogledati, osećaj jeste isti ali tastatura sada štiti vaš uređaj sa svih strana.

12-9-inčni iPad Pro neće biti za svakog sa obzirom na veličinu, ali nudi najveći ekran za tu veličinu, sa ogromnim mogućnostima za kreiranje umetnosti, igranje igrica i slično. Za one koji misle da je 12.9-inčni model previše velik, iPad od 11 inča je idealan kompromis, sa većim ekranom od 10.5inčnog modela.  

Više o iPad Pro (2018) modelu


Fotografije i tekst delimično preuzeti sa MacRumors