Prošle nedelje švedska internacionalna kompanija IKEA je lansirala novu kampanju posvećenu Apple tehnologiji bežičnog punjenja koji podržavaju telefoni novije generacije poput iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X, a koji su predstavljeni na ovogodišnjem Apple Eventu. U reklamnoj kampanji IKEA kompanija je iskoristila popularne Apple fraze poput “Ovo menja sve.” ili “Razmišljaj drugačije”.

Nova reklamna kampanja IKEA brenda “Ovo menja sve” je namenjena za proizvode poput RIGGAD LED radna lampe s bežičnim punjačem koju se u IKEA Srbiji može kupiti po ceni od 7.499RSD. Druge Apple reference uključuju “još jedna stvar… to je takođe lampa”, kao i pitanje Siri za preporuku u izboru lampe.

IKEA takođe ima nekoliko komada nameštaja i kućnih aksesoara sa Qi bežičnim postoljima za punjenje poput noćnih stočića, podnih lampi, ali i individualnih adaptera za bežično punjenje koje možete postaviti bilo gde.

Za ovu reklamnu kampanju IKEA je udružila snage sa reklamnom firmom ACNE. Prema Morten Kjær-u, kreativnom direktoru IKEA Creative Hub-a, IKEA je bila progresivna sa idejom bežičnog punjenja i oduševljeni su što vlasnici novih iPhone mobilnih uređaja mogu iskoristiti neke od najboljih lampi koje je IKEA kao brend kreirala.

Nova kampanja je predstavljena u vreme lansiranja novog iPhone 8 i iPhone 8 plus koji su jedni od prvih Apple telefona koji podržavaju wireless punjenje kroz Qi standard. iPhone X će nakon oficijalnog izlaska na tržište takođe imati opciju bežičnog punjenja, a moći će i da se puni kroz IKEA nameštaj.