Zamenite iPhone bateriju! Apple program zamene se približava kraju

Ako imate iPhone kojem treba zamena baterija, dobra je ideja da to uradite što pre sa obzirom da Apple-ov program zamene baterije traje do 31. decembra 2018. godine!!

Poštovani korisnici, prijave za besplatan program zamene u Apple servisima po završetku programa su zvanično zatvorene 31.12.2018.
Baterije je sada moguće zameniti po standardnim cenama zamene, više detalja o tome na ovoj stranici.

Cena zamene baterije za iPhone:

Apple vam nudi opciju u kojoj možete za 29$ (odnosno 3,370rsd) zameniti bateriju za sledeće uređaje : iPhone SE, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, i X. Svi ovi uređaji podležu programu zamene zbog režima rada u kome je telefon usporavao rad procesora. Usluga ugradnje za ove baterije neće biti dodatno naplaćivana.

Nakon završetka programa iPhone baterije će se kretati po regularnoj ceni. Za većinu uređaja to će biti 49$ sa izuzetkom baterije iPhone X telefona koji će biti 69$.  

iPhone XS, XS Max i XR ne podležu programu ove zamene baterije, sa obzirom da su uređaji izašli na tržište nakon objavljivanja programa i još uvek imaju garanciju.  

Zamena baterija se trenutno obavlja svuda u svetu u Apple radnjama ili u oficijalnim servisima kao što je naš servis u Kneza Miloša 2.

Pravila zamene iPhone Baterija:

Ukoliko imate bilo kakva pitanja, možete se obratiti našim iskusnim serviserima putem email ili telefona.

Apple je za ovu servisnu proceduru propisao da telefon ne sme biti prethodno otvaran u neautorizovanim servisima, ne smeju mu nedostajati delovi – svi delovi moraju biti originalni. Nije dozvoljeno da na telefonu budu aktivirani senzori tečnosti i telefon ne sme biti fizički oštećen (slomljen ekran i slično). Ova zamena baterije po sniženoj ceni je dozvoljena samo jednom, za svaki serijski broj telefona.

iPhone X provera zdravlja baterije da li se brzo troši. Zamena iPhone X baterije ovlašćeni servis
Preko Settings panela možete proveriti zdravlje vaše iPhone baterije

Stanje vaše baterije možete proveriti tako što ćete otvoriti settings aplikaciju, izabrati Battery sekciju i selektovati opciju “Battey Health” kao u priloženoj fotografiji. Sa ovim feature-om videćete koliko je maksimalni kapacitet baterije na iOS uređaju i da li je vaš iPhone sposoban da obavlja performanse na najbolji mogući način. 

Budućnost menadžmenta performansi:

Budućnost je neizbežna – svi iPhone telefoni će eventualno degradirati zbog litijumskih baterija koje su im ugrađene. Nažalost, to su za sada jedine mogućnosti za baterije. Iako je ovaj program inicijalno namenjen za starije uređaje od iPhone 6, Apple je ugurao i iPhone 8 i iPhone X koje iako su moćnije mašine i u čijim performansama ne primećujemo pad kvaliteta, za budućnost rada bolje je imati nove baterije.

Čak će i u daljoj budućnosti uređaji poput iPhone XS, XS Max i XR iskusiti pad kvaliteta i performansi zbog litijumskih baterija, sve dok se tehnologija baterija kao takva ne promeni. 

Marko Mitranić

Ostavite odgovor