Zašto odabrati Apple?

Postoji veliki broj članaka i knjiga o Apple Inc. kompaniji u kojima možete pročitati sve o istoriji ove kompanije, od Steve Jobs-a i njenog začetka do Apple biznis modela i menadžment ideja. U nastavku teksta vam predstavljamo šest razloga zašto se odlučiti za kupovinu nekog Apple proizvoda?

1. Iskustvo korisnika je uvek na prvom mestu

Koliko puta do sada ste videli proizvod zasnovan na nekoj određenoj tehnologiji od koje zavisi, i čija namena često nije dobro promišljena? Bespotrebno nagomilani feature-i koje nikad ne koristite? Kompanija Apple ima drugačiji pristup. Tim stručnjaka i inženjera koji osmišljavaju i prave Apple proizvode ih stvaraju na takav način da ih svako može koristiti, i obraćaju se realnom kupcu kreirajući predmet bez kojeg ne bi mogao da zamisli svakodnevni život. Apple proizvodi su jednostavni,easy-to-use, promišljenog dizajna i pre svega kvalitetni uređaji sa odličnim performansama. Sa druge strane, iako na svom iPhone možete koristiti e-banking/editovati fotografije kao u fotošopu/koristiti ga kao GPS itd. u krajnjoj liniji ovo je jednostavan uređaj koji lako mogu koristiti i deca i starije osobe. Otvorite telefon, pritisnete dugme za aplikaciju i ona se otvori. Jednostavno, zar ne?

2. Apple pravi proizvod jedino ako može da ga napravi bolje! 

Po običaju, Apple ne izmišlja novi proizvod ili produkt strategiju. Iako je kompanija izmislila prvi komercijalni PC kompjuter sa Apple II i Mac koji je poboljšao iskustvo PC kompjutera koji je sada imao grafički user-interface i input za miš u jednom. Ali od tada Apple je skoro uvek rekreirao postojeće proizvode. Apple nije izmislio MP3 plejer – samo je ponovo promislio njegovu namenu i učinio ga boljim nego ikada. Isto tako, prvi pametni telefoni su doživeli revoluciju i postali još bolji uz Apple. Kako je Jonathan Ive nedavno rekao “Naši ciljevi su jasni – dizajnirati i učiniti proizvode boljim. Ako ne možemo da napravimo nešto bolje – jednostavno to ne radimo”.

3. Uvek ispred konkurencije  

Ono što konkurenciju oduvek najviše plaši je činjenica da je Apple uvek barem 2 godine ispred njih. Novi iPhone koji će izaći na jesen je dizajniran i odobren prema pravilu barem 2 godine ranije. Što samo govori u kojoj meri i koliko Apple radi na inovativnom dizajnu i poboljšanju našeg svakodnevnog života.

4. iOS Update kada vi želite  

Nedelju dana nakon što je izašao iOS11 25% korisnika ga je već koristilo. Mesec dana kasnije 65% korisnika je koristilo novi iOS update. Brojne kompanije prolaze kroz dugotrajne i mukotrpne procese da bi dostavili poslednju verziju Google-ovog OS-a na vaš uređaj. Dok sa Apple uređajem, možete se prebaciti na najnoviju verziju iOS-a istog dana kada izađe. I možete uvek biti sigurni da vam ona donosi brojna poboljšanja performansi i novi nivo kvaliteta rada.

5. Jednostavna integracija sa drugim Apple uređajima

Ako posedujete makar dva Apple uređaja, videćete koliko je jednostavna integracija, bilo da je reč o prebacivanju fotografija sa mora, slanja i primanja tekstualnih poruka sa vašeg Mac računara. Zahvaljujući iCloud platformi koja sve vaše uređaje ima sinhronizovane možete lako započeti email ili note na telefonu i samo završiti na vašem Mac računaru.

6. Podrška i pomoć  

Kada imate problema sa bilo kojim Apple uređajem, ne morate na internetu kroz blog postove pojedinačnih korisnika pokušavati da rešite vaš problem. Apple aktivno radi na unapređenju podrške koju pruža svim korisnima te stoga možete u databazi korisnih članaka na Apple sajtu naći rešenje za svoj problem/ ili jednostavno dobiti pomoć kroz Apple live chat, ili jednostavno se obratiti našim sertifikovanim Apple stručnjacima u Macola zvaničnom Apple Servisu za pomoć. Apple zaista pruža jedinstveno korisničko iskustvo, od kupovine proizvoda do zamene nekih pojedinačnih delova ili čak celih telefona.

Nadja Breton

Ostavite odgovor