Kompanija Apple se našla u krizi prethodnog meseca zbog problema sa punjenjem u starijim iPhone uređajima. Već smo ranije govorili o navodnim problemima starijih iPhone uređaja čija baterija postepeno gubi sposobnosti i dali vam nekoliko saveta kako da poboljšate kvalitet vašeg iPhone.

Ipak, činjenica je da kako vreme odmiče, stariji iPhone uređaji se usporavaju i vremenom. U pokušaju da izađe u susret korisnicima, Apple je ponudio opciju menjanja baterija za uređaje iPhone 6, 6s, 7, 6 Plus , 6s Plus, 7 Plus, iPhone SE. Cena menjanja je umesto sa 79$ koliko inače košta smanjena na 29$.

Vašu bateriju možete zameniti i u Macoli kao najstarijem ovlašćenom Apple servisu. Više informacija o programu zamene i ceni za srpsko tržište (cena je kao svuda u svetu 29$ + naš lokalni porez) možete pogledati OVDE.

Koja poboljšanja donosi novi iOS update?  

Kompanija Apple kaže da će novi iOS update dati više kontrole korisnima po pitanju kontrolisanja rada svojih baterija. Drugačije rečeno, sada ćete moći da se odlučite da li želite da vaša baterija trpi zarad boljeg performansa. Tim Cook je potvrdio ovu novu politiku firme u intervjuu sa ABC News u kojem je izjavio:

“Prvo ćemo u verziji za developere dati korisnicima više vidljivosti u trajanje i zdravlje njihovih baterija. Cela procedura će biti jako transparentna. Ovo je nešto što prvi put radimo i učimo iz svakog koraka i celog procesa.”

Cook je predložio svim korisnicima da ipak ostave Apple-u kontrolu nad zdravljem baterije, jer bi manuelna kontrola mogla da proizvede određene komplikacije.