M1 MacBook baterija je toliko snažna i premašuje sva očekivanja

U jednom od poslednjih intervjua sa Apple-ovim marketing VP-jem Bob Borchers je izjavio da je baterija M1 MacBook-a toliko dobra da su na prvim inicijalnim testovima smatrali da je indikator pokvaren. Bob takođe je izjavio da smatra da sledeće generacije Apple Silicon uređaja će biti dovoljno dobro da pretvore Mekove u gejming mašine.

Najfascinantnija stvar u moći M1 procesora je trajanje baterije. Na primer, MacBook Pro model je izdržao testove od čak 16h i 25min surfovanja internetom. Prethodni model sa Intel procesorom je trajao 10h i 21min. To je ogromna razlika! Kada smo prvi put videli sistem i testirali ga par sati a linija na ekranu sa baterijom se nije ni pomerila mislili smo da je indikator za bateriju pokvaren. Zatim smo čuli Timov smeh u pozadini koji nam je rekao da je to baš kako treba da bude i da je to zaista fenomenalno.

Bob Borchers u intervjuu za Tom’s Guide
Photo credits: Apple

Borchers je izjavio da je zaista pravi podvig bio dostići ove performanse za Intel aplikacije koje rade savršeno u Rosetta 2.

Počeli smo mali projekat godinama pre nego što smo počeli tranziciju Silikon čipova kako bismo bili sigurni da bi zaista mogli da isporuče obećano u drugoj generaciji Rosetta na način koji ne bi uticao na rad aplikacijama. I mislim da je to bio ključni deo naše tranzicije.

Dok M1 Mac računari u komparaciji sa Windows mašinama su znatno bolji kada je reč o performansama, postoji jedna niša u kojoj ipak Windows prednjači a to je gaming industrija. Međutim Borchers je sugerisao da kada je reč o sledećim generacijama Apple Silicon čipovima da može doći do promena.

Dok glasine kruže oko novih M1X čipova za MacBook Pro 2021 i mogućim M2 čipovima za 2022 MacBook Air, Apple vidi zaista velike stvari u budućnosti za Apple Silicon, i kada je u pitanju novi dizajn i kada je reč o najzahtevnijoj publici – gejmerima. Jer ipak posle svega, mnogi inženjeri koji su kreirali Apple čipove su i sami strastveni gejmeri. (…) To je prirodno mesto na koje se fokusiramo dalje, i možemo reći da volimo dobar izazov.

SHOPPING CART

close