Svi noviteti u iOS15 Messages aplikaciji

Apple-ova FaceTime aplikacija je bila glavni fokus za mnoge u novom iOS15 update-u koji nestrpljvo očekujemo ove jeseni. Međutim, u iOS15 Messages aplikacija je takođe dobila značajni upgrade sa „Shared with You“ feature-om uz različite interfejsove kako bi iskustvo korišćenja aplikacije bilo prijatno.

Shared With You

Novi glavni feature iOS15 Messages aplikacije je Shared with You koji generiše sadržaj koji ljudi dele sa vama u Messages u prave aplikacije. Na primer: ako vam neko pošalje fotografiju u Messages, pojaviće se u Shared with You sekciji u Photos aplikaciji. Ovo nije striktno iOS15 Messages novitet već i druge aplikacije mogu da imaju ovu sekciju ali je Messages sadržaj značajno dostupniji i teže ćete ga zaboraviti. Postoje brojne druge integracije poput:

  • Photos – Kada vam neko pošalje fotografiju u Messages, ona se automatski pojavi u vašoj Photos aplikaciji u kategoriji „For You“. Klikom na fotografiju možete je sačuvati u vaš library, i takođe postoji trag ko ju je poslao. Ako kliknete na ime osobe, automatski se otvori Messages aplikacija kako možete da započnete/nastavite konverzaciju.
  • Safari – Bilo koji link koji pošaljete u Safariju je sačuvan u Shared with You sekciji na glavnoj meni stranici koja se otvara kada otvorite novi tab. Safari će vam prikazati preview linka tako da možete da vidite o čemu se radi, a klikom na link se otvara veb stranica.

Shared with You – nastavite konverzaciju

U svim aplikacijama koje imaju Shared with You opciju, sadržaj će biti označen od strane pošiljaoca. Tu su imena na koja možete kliknuti i direktno ući u iOS15 Messages aplikaciju tako da možete imati konverzaciju o šerovanom sadržaju. Takođe, brzo možete se vratiti na originalnu konverzaciju klikom na oznaku imena.

Foto kolaži

Mnoge fotografije u Messages aplikaciji se sada pokazuju kao mali foto kolaž fotografija koje su složene jedna pored druge. Možete kliknuti na kolaž i poređati fotografije u željenom redosledu. Na vrhu u levom uglu možete kliknuti da vidite sve fotografije u grid view-u, i takođe postoje nove alatke za brzi pristup odgovaranju/download/deljenju fotografije.

Novi Memoji & Memoji stickeri

Memoji koje znamo i volimo u Messages i FaceTime app su u iOS15 updateovani sa čak 40 novih outfit ideja i izbora, opcija da se odaberu različite boje očiju, nove naočare i aksesoari, kao i nove inkluzivne varijante poput slušnih aparata, maski za kiseonik i zaštitna oprema za glavu.

SHOPPING CART

close