Vesti

Najnovije Vesti

iOS 14 vidžeti

Kao i uvek, vidžeti služe da vam daju kratke a informativne izveštaje vaših omiljenih aplikacija koje koristite, poput Photos, vremenska prognoza, Stocks itd. Sada ih možete dodati u vaš homescreen, odmah pored aplikacija i možete odabrati veličinu u zavisnosti od toga koliko vam je prostora potrebno.

Read more
Najnovije Vesti

Big Sur – Novi macOS Operativni Sistem

Big Sur je novi macOS 11 operativni sistem koji smo prvi put imali priliku da vidimo u okviru Apple WWDC konferencije. Ovo je ujedno i jedna od najvećih izmena interfejsa i macOs-a kakvom poznajemo. U nastavku teksta vam pokazujemo poređenja i sve novitete kojima se radujemo sa dolaskom novog macOS-a.

Read more
Najnovije Vesti

Apple ipak ne prelazi na ARM? Šta je zapravo Apple Silikon?

Apple zapravo ne seli svoju Mac liniju na ARM procesore. Većina izveštavanja se koncentriše na pogrešne faktore poput dužine trajanja baterije ili brzine rada. Ali ovo su zapravo samo usputni benefiti, a YouTube autor Rene Ritchie je našao za shodno da nam ovo na veoma kvalitetan način izloži. Prošlog meseca, u okviru WWDC keynote prikaza, […]

Read more
Macola Saveti, Najnovije Vesti

Apple Pay stigao u Srbiju!

Pre nekog vremena nas je obradovala vest da je App Store konačno stigao u Srbiju i da naše muke sa kreiranjem ID naloga konačno prestaju. Pre nekoliko dana je stigla vest od Apple-a da je Apple Pay dostupan i u Srbiji! Šta ovo znači za korisnike Apple proizvoda i kako možete sebi olakšati život, pročitajte u nastavku teksta.

Read more